onsdag 28 februari 2007

Lusesockor

I höstas fick jag för mig att bli bekantskapskretsens socktant. Första sockpresenten skulle Lillebror V få på sitt namngivningskalas. Problemet var bara att jag aldrig stickat sockor. Men jag satte igång med friskt humör. Ena sockan klar i snabb takt, men hu! vad knölig den blev. Och hål vid hälarna? Efter många månader stickade jag klart även den andra sockan i helgen. Nästan lika knölig den. Lillebror V fick aldrig några sockor, jag blir aldrig någon socktant, men jag hoppas att just det här paret kan värma Sprallinens fötter i vinter.

måndag 26 februari 2007

Återvinningsbyxor

Man tar en gammal t-shirt. Man lägger ett par byxor i passande storlek ovanpå densamma och klipper ut. Sen syr man ihop. Ungefär så. Snabbt och enkelt för den som inte har en nyfiken ettåring kring benen – då tar det lite längre tid (eller blir lite slarvigare, som med mönsterpassningen här). Den vita svansen är resåren som jag ännu inte sytt ihop, så helt färdiga är de faktiskt inte än. Idén kom från Rookie Moms.

Bild av tröjan före (cykelsemester på Gotland, tidigt 1980-tal):


Bild av byxorna efter:

söndag 25 februari 2007

Pulsvärmare


Det här är det lättaste av lätta! Belönande eftersom det gick snabbt, var enkelt, var till mig själv (!) och var så skönt garn! Alpacka-silke från Drops som jag hittade i den lilla butiken Sticka och virka vid Hornstull. Ny favvo!

Picotkanten gör man så här:
Varv 1: sticka räta maskor
Varv 2: sticka räta maskor
Varv 3: sticka räta maskor tills 4 maskor återstår.
- 2 räta tillsammans
- 1 omslag
- 2 maskor i nästa maska
- 2 maskor i nästa maska.
Varv 4: - lyft 1:a maskan
- 1 rät maska
- drag den lyfta maskan över den stickade
- 1 rät maska
- drag den bakersta maskan på höger sticka över den främre
sticka räta maskor varvet ut.

Andra bloggar om:


Nu flyttar jag över Tildes pyssel från Tilde text till Tilde textil. För att få visa, få inspiration och få råd.