fredag 13 november 2009

Bandkantaren och jag!


Tittatittatitta! Så fint det blir!

Lite pill att få in själva kantbandet (tack AnnaKaisa för att tipset om att ha långa kantbandsremsor!), lite pill med att förstå hur apparaten ska sitta fast, men sen. Maskinen matar och syr och allt blir perfekt. Än så länge har jag i och för sig bara testat raka sömmar – men strax blir det halsringning. Håll tummarna!

7 kommentarer:

Y sa...

ååååhhhhh så sugen jag blir på en sån därna apparat

Strömming sa...

Tjusigt!

Jag har BRÅKAT med min maskin idag och mest med kantbandsapparaten. Igår gjorde den precis som jag ville och jag kunde tom kanta en body med flärp och allt men idag kunde jag inte ens sy raka sömmar... man blir matt! Fast jag tror att det beror på att interlocken jag använder är för tunn och hålls inte på plats som den ska.

Lycka till med halshål och annat som inte är rakt! Kan tipsa om att om det är en brant sväng kan det vara värt att sy en kort bit och sedan lyfta pressarfoten och flytta bakre delen något åt sidan!

Carolina sa...

Kul!
Jag och min bandkantare bråkar mest ;)

Hoppas verkligen att det går bra för dig :)

Fru Lind sa...

vad fint det blev på tröjorna...sån skulle jag oxå vilhja ha men har inte ens fått packa upp min gamla maskin ännu.

Gulligan sa...

vad fint det blir!!! åh jag vill också ha!!!

Charleston sa...

Uasch, så snyggt att jag blir alldles grön av avund! Jag vill också bandkanta så snyggt!! ;-p

Retro Elephant sa...

Hej! Är bandkantaren endast för overlockmaskiner eller finnsd et för vanliga också? Om du orkar svara så kan du ju lämna en kommentar på min blogg eller skriva en rad på retro.elephant@gmail.com