måndag 15 december 2008

Här kommer Pippi Långstrump

”Jag är Pippi” säger Sprallin rätt ofta och senast nu i morse, ”och du är Sprallins mamma” (tack, ett tag var jag Pippis mamma och fanns inte...).
”Fast jag har fått låna Sprallins kläder, för jag har inga egna” fortsätter hon. Symamma Botilda gnuggar händerna och undrar bara lite lite ledande om vi kanske ska fråga om Sprallins mamma kan sy lite kläder till Pippi. Jättebra idé, tycker Pippi.

Kläderna blev klara igår kväll! Jag hade rätt svårt att inte gå efter dem, när nu Pippi så gärna ville ha egna kläder. Men de ska bli julklapp, så de fick ligga kvar i gömstället. Ibland är tajmningen verkligen rätt.

Några bilder kan jag tyvärr inte visa. På senare tid har nämligen min symaskin, min kamera och min dator gått sönder. Symaskinen är tillbaka från doktorn och datorn har fått ny hårddisk och verkar vara på gott humör igen. Men någon ny kamera har inte hittat hit än. Kanske dristar jag mig till att ta några mobilbilder, men de blir ju inte bra (inte ens med den nya mobil jag köpte sedan min gamla gick sönder för någon månad sedan). Utstyrseln består av:
- röd tröjskjorta (Meedom och Meedom)
- blå pösshorts med knappresår (modifierat från Meedom och Meedom)
- en röd och en vit långstrumpa med knapp
- gulvit förklädesklänning med korsad rygg (Grue och Strand)
- orange mössa med flätor.

Jag blir glad av
att ha sytt ett helt Pippiset och över att jag gjort det tillsammans med Familjen M, vars barn ska få en nästan likadan utstyrsel i julklapp.

Jag blir galen av
att allt bara går sönder – det här ovan är bara ett urval. Lägg teve, spis, diskmaskin, torktumlare och ytterligare en mobil till listan så förstår ni.

Jag tar ett blogguppehåll
tills allt fungerar igen. Några inlägg finns klara, men inte utlagda, sen kanske det dröjer.

Jag hoppas
att Tomten ser hur snäll jag varit i år och känner på sig vad jag behöver. På önskelistan står sedan besöket i symaskinsbutiken också en Babylock Evolve – men den får nog stå där rätt länge.

11 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Åh, jag sänder en tanke. Inget mer sönder hos er och inget mer sjukt hos oss.

HugOlle sa...

Åååå va jobbigt!! Stackars dig... Nu känner jag mig skamsen över mitt senaste inlägg :-o

Anonym sa...

Tror Sprallin kommer bli mycket nöjd över sin julklapp! När jag läste blev till och med jag sugen på att vara Pippi igen för en stund :)

Botilda sa...

Klockarbarn - det tycker jag låter som en bra överenskommelse!

HugOlle, jag SKA försöka vara glad för din skull. Verkligen. Jodå, på riktigt! (och jag har ju bara längtat efter den där maskinen i några dagar än) ;-)

Lexie, man ska alltid vara lite Pippi, tycker jag.

Josefinaste sa...

Synd det där med kameran. Ibland är det bara så att saker inte vill funka. Däremot spännande att få se utstyrseln när du väl kan visa den. Och vilken bra julklapp!

Lotta Sultan sa...

hon kommer bli övelycklig!
grattis för att du numera exsisterar, förresten.
//annika (pippis kompis fortfarande, fast ibland när det tittats på madicken får jag vara annikaelisabeth och storasyster är madickenpippi)

Jes sa...

Vilken otur att allt ska gå sönder samtidigt :( Hoppas kamfran är fixad snart, är så nyfiken på ditt Pippi kit

Anonym sa...

Ja, tänk att det ofta är så där, allt ger upp samtidigt. Och ofta är det bara att blunda och köpa nytt... Här pajade disk och tvättmaskin samma vecka. Lagom till att min OL är ok igen krånglar nästa maskin.

Solveig Lövendahl sa...

Hoppas det ordnar sig snart, jag är också väldigt nyfiken och vill se bilder, Pippi är fortfarande min idol.
Vad underbart det ser ut att ha varit på galleriet!!

Botilda sa...

Och alldeles nyss gick overlocken sönder också. Nu blir jag nog galen på riktigt! Det kanske är som Annika Fnurr säger, tur att jag alls existerar...

Det kommer Pippi-bilder vad det lider. När jag har en kamera och ett fungerande bildhanteringsprogram (för det förstördes i hårddiskkraschen förra veckan och jag hittar inte installations-cd:n). Men sen, då, när världen ler igen, kommer bilder och entusiasm.

Vi ses då!

med nål och tråd sa...

Ulltrikån på Siden-Carlsson är underbar kvalitet. Jag köpte en stuvbit, den var svindyr, men det var det värt om man jämför vad det kostar att köpa underställ i något sportmärke...