lördag 12 december 2009

Tingelingelinge tåget gårSprallinen har en kompis som är galen i tåg. Han bygger tågbanor över hela vardagsrummet, kan alla märken och modeller och tar ut sina föräldrar på tågresor vissa helger bara för att få åka. Jag tror nästan att han föddes med ett tåg i famnen. Det var i så fall för fyra år sedan, och idag hade han födelsedagskalas.[Jag önskar att jag hade tid att gotta mig mer i fållar och kantband – det blir så snyggt.]

Det var inte så svårt att tänka ut vad han skulle få i present. Men jag är ändå lite osäker på hur kul en fyråring tycker att det är att få kläder i present. Vad har ni för erfarenheter kring det?


[Sprallinen på väg till sin kompis med tågtröjan i paket. Kolla in snyggaste kjolen! Det är fantastiska Sara på Willow and Moo som färgat och sytt den. Jag fattar faktiskt inte hur hon gjort, men resultatet är så coolt. Sedan tidigare har vi ett par regnbågsfärgade tajts från henne, likadana som Jes beställde.]

Mönster: eget, storlek 4 år (eller nuvarande Sprallinstorlek helt enkelt, jag vet inte exakt vad det skulle motsvara)
Tyg: nattåg från Jofotex med ekologisk bomull i trikån
Bäst: min nya maskin och tröjmönstret
Synd: att jag knappt har tid att sy (men det blir bättre i julhelgen tror jag)

16 kommentarer:

Y sa...

jättefin!
vi gav en tröja med rosa ärmar till en fyraårig kille som fyllde år. Han blev överlycklig. För det vi kommer med är ju inte vilket plagg som helst, det är specialanpassat i motiv, tygval osv. Sååå killen kommer älska tröjan!

Bustråden sa...

Jag har bara positiva erfarenheter, det brukar uppskattas!

Thea sa...

Fint med vit mudd. Det var nog första gången jag såg det. Och så gillar jag den tretrådiga täcksömmen på fållen! Jag är helt bergis på att det blir succé!

Hello sa...

Här har det uppskattats de gånger de har blivit så. Snurrkjolar och omlottklänningar, mest.

Visst är det fantastiskt kul med kantband i en cover-maskin! Jag är nästan ledsen varenda gång att sömmen är så snabbt sydd, liksom. Däremot har jag inte till 100 % kommit på hur det ska bli snyggt i alla svängar och böjar på en body, annars har man ju där goda möjligheter att frossa på i kantbandssömnad!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Min 4-åring älskar att få kläder. Helst vill han välja dem själv (och beställa dem) men ligger det en tanke bakom är det så gott som alltid lyckat. Riktigt fina sömmar. Önskar mig också en maskin av Tomten, synd att jag slutat tro på honom.

Anonym sa...

Hej! Jag hittade ingen mejladress till dej men det är interlock jag letar efter. :) Mejla gärna om du har lite över :) ts020904@hotmail.com

Anneli sa...

Jättefin tågtröja, den gör säkert succe!

Carolina sa...

Låter spännande med gaffelvirkning, men visst borde man avsluta vissa projekt också. Alldeles just för stunden har jag sagt till mig själv att jag bara måste avsluta ett projekt innan nästa tar vid, största anledningen är att det är samma stickor som behövs ;)

Fotograf Jenny Thörnberg sa...

Wow, jag gillar verkligen tåg tyget, det måste inhandlas vad snygg tröjan blev och kjolen var underbar!

Hello sa...

Nja, fem minuter närmare stan med bil. Vid den stora rondellen och Coop Forum. Små oansenliga radhus på andra sidan den stora vägen mot E18 (inte de större gula och vita).

Kör förbi Åkermyntan när vi varit till Lövsta...! Och passar då gärna på att handla där. Den är ganska trevlig om än lite rörig och något ogenomtänkt efter att de tagit över delar av lokalen Konsum var i.

KlaramedK sa...

hejhej, du har en utmärkelse att hämta på min blogg!

superfin tröja, storbus såg den och utbrast, DEN vill jag ha mamma!!

FridoLi sa...

Vad fin tröjan blev!
Du har en award att hämta inne på min blogg :-)

Jennie sa...

Jättefin! Den tretrådiga fållen var supersnygg! Har också funderat på hur väl kläder till småbarn (som inte är bebisar utan har en egen vilja) tas emot. Du får väl meddela hur det gick! :) Om inget annat så finns det väl föräldrar som blir glada och tacksamma...

Anonym sa...

Hej superduktiga sömmerska! Jag vill bjuda in just dig till min rätt så nya blogg, för att få din värdefulla åsikt! =)
Funderar på att trycka upp roliga barntyger, men är osäker på vad som skulle uppskattas.... Så OM du ville kika in i min blogg http://otygligt.blogspot.com/ vore jag jättetacksam och glad! =D

Tiro sa...

hej du har en award att hämta i min blogg:-)

Malin Skagerlind sa...

Kikar runt i gamla sparade sybloggar. Hade en själv för ett drygt år sedan. Det där tågtyget var ju fantastiskt sött. Jag tror jag ska börja köpa kläder av alla sybloggare istället för att köpa i affärer. De blir ju så fina!!!
God Jul!

Mvh Malin