söndag 13 maj 2007

Det ska bli en tunika


Igår fick jag äntligen möjlighet att gå till favvobutiken för garn. Sticka och virka har bara öppet kvällstid och på helger så det var varit lite svårt. Men nu alltså! Köpte garn till Klockarbarns tunika och började sticka på kvällen. Så här långt kom jag under schlagerfinalen. Det kommer att ta lite tid, men det blir bra och det är onekligen mer socialt att sticka än att sy.

Garnet är skimrande vacker ekologisk bomull – man blir lite kär bara av beskrivningen:

Eko-garn tillverkas av bomull som kommer från små självägande bönder i Peru. Bomullsbusken får växa långsamt och frukten mognar under lång tid. Det ger långa fibrer och en hög kvalitet. Varken konstgödning eller kemiska bekämpningsmedel används. Bomullen skördas för hand. Garnet är KRAV-märkt ...

8 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Är det min tunika du stickar? Markörerna/märktråden ska följa med varje varv så du vet var du gör minskningarna. Du flyttar bara över den på högerstickan när du kommer till den och fortsätter sticka. När minskn. är klara kan du ta bort dem.

Botilda sa...

Visst är det din! Hittills är din beskrivning väldigt lätt att följa, jag är så glad att du ville dela med dig. Det där med markörer hade jag, som du ser, ingen vidare kläm på ;-) Ska göra så på framsidan... Men det syns rätt tydligt ändå – det var så länge sedan jag stickade att jag fortfarande måste titta på vad jag håller på med, nämligen. Nu är jag uppe vid ärmintagningarna!

Klockarbarn sa...

Det ser ut att bli fint. Kul att du valde ett KRAV-märkt garn. I våra affärer här i stan finns inte det alls. Man får väl beställa på nätet antar jag.

Botilda sa...

Här kan man beställa om man inte hittar i butik. Ryktet säger att hon tänker sluta med bomullen, så passa på. Själv funderar jag vilt över vad jag kan tänkas sticka i framtiden så att jag kan bunkra garn nu. (Vad min plånbok tycker om det är en helt annan historia.)
http://www.huskroken.com/butik.htm

Klockarbarn sa...

Har börjat på min ärm nu. Är snart klar med min regnbågstunika...
Jag har valt ett tjockare bomullsgarn denna gången men det blev inte lika bra.

Anonym sa...

Hallå där - går det bra med mönsterbeskrivningen? Inga oklarheter?
//Klockarbarn

Anonym sa...

Fick du min förklaring/beskrivning på minskning från avigsidan via mailen?
//Klockarbarn

Botilda sa...

Ja tack! Du är en pärla. Jag har inte hunnit testa än, men räknar tar med stickningen till landet i helgen och hoppas bli klar då.