måndag 16 februari 2009

Klänning med kravspec

[Ser ju inte mycket ut på galgen, kanske kan Sprallin prova i eftermiddag så får vi några lajvbilder i stället.]

Jag började om. Ritade helt nytt och utgick från bilden i huvudet i stället från färdiga mönster. Troligen har jag gjort så många tröjor nu att proportionerna ändå blir rätt. Jag har de här kraven på klänningen:

• den ska vara enkel att ta på och av även för en övertrött treåring
• det ska svänga om den när man snurrar
• den ska inte vara för knölig under overallen
• den ska passa både till strumpbyxor, tajts och byxor
• den ska inte kräva strykning
... och så ska den vara fin!Det börjar närma sig. Speciellt nöjd är jag med det lilla motvecket på ärmen som ger så snyggt pös. Det har jag inte sett någon annanstans, vilket får mig att känna mig lite extra nöjd.

Halsen och ärmarna är kantade med trikå och inte med muddväv – så skönt att gå tillbaka det som funkar. Visst fick jag sprätta en gång, men det blev bara en. Stort plus. Den här gången följde jag mamma M:s råd och sydde fast kantbandet i en enda söm.

Tyg: Jofotex Televerksorangea flodhästar
Kantband: E-slöjds smalrandiga grå–svarta trikå
Mönster: alldeles eget
Glädje: att uppfinna, hitta på och få till
Mindre glatt: klänningen blev lite för stor (fast då räcker den ju länge) och den är inte tillnärmelsevis så fin som prinsklänningen, enligt Sprallin, fast bättre än den med bilar som hon tycker är en tröja
Utveckla vidare: jag har idéer på halsringningen och livbredden, modellen är inte färdigutvecklad än och nu sitter jag nästan på nålar i väntan på att få tid att göra nästa version


Och så blev det ju ett par velourbrallor till. Det här är nog det mest diskreta barnplagg jag sytt hittills... Samma mönster och samma tygleverantör som nästan jämt.

Tyg: Hilcovelour från Neanobelle
Mudd: E-slöjds smalrandiga trikå i benen, insydd resår i midjan
Mönster: Grue och Strand ”Sy sejt børnetøj”
Bra: diskreta saker passar till mycket, och det är ju inte som att Sprallin kommer att ha svarta tunikor till direkt

15 kommentarer:

fante sa...

Snyggt med motveck i ärmarna :-) Det ska jag försöka komma ihåg nästa gång jag vill ha lite pös :-)

Strömming sa...

JÄttefin! Håller med om att det blev fint med motveck i ärmarna. Så kul att komma på något nytt och eget och roligt att det är ett helt eget mönster också! Förstår att du vill vidareutveckla till perfektion.

Katarina sa...

Snyyyyyggt!!

Lucia (Uplandsgården) sa...

Jättefin tunika, har oxå köpt det där tyget, det är så härligt. Ser ut som en underbar modell och motvecket är snyggt.

Stora lilla j sa...

Supersöt modell, hade jag döttrar skulle jag ha samma krav! Kul med motvecken också, jag har just sytt in såna i min tunikamodell för stumt tyg, för att kunna funkar även för mindre barn/ bak-och diskintresserade barn (ja, du förstår poängen) och det funkar över förväntan bra! Flodisarna också är jättesöta, synd bara att jag har köpstop på mainstreamtyger... :(

Y sa...

klart snyggt med vecket! (Jag köpte en top till mej i höstas med såna veck och några andra fina snitt, bara för att rita av mönstret. Funkar minst lika bra på vuxenkläder!)

Carolina sa...

Verkligen superfin!

Botilda sa...

Ni är så rara och uppmuntrande! I mitt huvud slåss nu version 2 och version 3 (i stumt tyg) om uppmärksamhet, men jag har tagit hand om sjukling under dagen och måste jobba igen ikväll. Inget sytt...

Stora lilla J och Y, man är aldrigt riktigt ensam om en idé, eller hur. ;-)

Köpstopp är så trist och begränsande! Det hade jag i januari och tar igen med råge nu när jag kan säga att jag ju faktiskt inte köpte något alls förra månaden (även om det bara nästan är sant, för JNY:s vågtyg kunde jag inte låta passera).

OttoPippi sa...

Helt underbar!!! Jag vill se den på!! Jag vill se den på!!!

Christina sa...

Fin klänning! skulle jag gärna se mina döttrar i!
Lycka till!

Botilda sa...

Christina, det kan vi väl ordna. Hör gärna av dig på mejlen i så fall.

Heimlaga sa...

Den verkar dessutom fylla ytterligare en kravspecifikation som åtminstone vår 4-åring borde ha: den ser ut att gå nästan lika bra att ha bak och fram!

med nål och tråd sa...

Tack för besöket hos mig, kul att du är med i utlottningen!

Doris_Assar sa...

Jättefin! Armarna blev jättebra!! :-)

Anonym sa...

成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片