fredag 13 februari 2009

Varm om hjärtat

Sprallin och Lilla M har med sig presenter till sina gamla fröknar på småbarnsavdelningen idag. Sen går de till storbarn och busar järnet ;-) Vid närmare eftertanke skulle vi kanske sy några hjärtan att ha liggande på storbarnsavdelningen också – man kan nämligen använda dem som bulpåsar också, om de har legat i frysen och blivit riktigt kalla.


Vetevärmarna sydde Lilla M:s mamma och jag på syjuntan. Vi gjorde innerkudden av oblekt bomull, fyllde med bovete och sydde igen vändhålet på maskin. Snabbt och enkelt. Tyget går omlott på baksidan så att man enkelt ska kunna ta ut kudden och tvätta fodralet.


Mönster: eget
Tyg: Reprodepot
Fyllning: bovete från Saltå kvarn
Kul: samproduktion
Tips: vi tänkte skriva instruktioner med textilpenna på innerkudden, men kände att det nog var allra smartast att faktiskt testa hur länge man ska värma kudden i mikron först...
Till en annan gång: sätter vi öppningen lite längre ner och gör den ännu mer överlappande

5 kommentarer:

Anonym sa...

Smart och bra presenter!
/klockarbarn

Bobo sa...

Vad fint! Bra tips som jag ska ta med till min syjunta!

Y sa...

smart grej och fin form på hjärtarna!

KlaramedK sa...

Det var länge sedan jag var ute och surfade på bloggarna. Såå mycket kul du har sytt och fina färg och mönster kombos!!

Vetevärmare är ju verkligen en bra sak! ....jag köpte en massa vete för några år sedan för att sy, men det blev brödbak av någon anledning!!

Superfina både tyger och kudden!

hur mycket vete stoppar du i dem (om jag får över efter brödbak någon gång, ;=)

Botilda sa...

Hej Klara, det var länge sen! Tack! Ja då, det ospecifika svaret är ”lagom” - man ska ju kunna forma kudden samtidigt som det måste finnas fyllning i hela kudden. Prova!

Annars är ju bröd gott också ;-)