söndag 29 mars 2009

... för då kommer sommaren snart!

Senaste snön smälter sakta bort. Kanske kommer ännu mer. Himmelen är entonigt grå. Sprallinen kräktes på väg till helgens utflykt. Men det blir sommar, någon gång snart kommer den. För här hemma sjunger vi både Idas och Pippis sommarvisor och när Sprallin sover middag syr jag i blommigt tyg och soliga färger.


Det är en Lisa-Marie till och den här gången är jag nöjd. Visst känns det lite mer troligt att det kommer en sommar när man ser på de härliga färgerna? Eller för att citera Sprallinen:
”Åh, mamma, med blommor. Vad bra att du sydde den till mig.” Gott betyg med tanke på att det faktiskt inte är någon klänning...

[Ärmarna har blommiga infodringar. Snibben vände jag med Mirres sytips om perfekta hörn – strålande i sin enkelhet!]

Den här gången gjorde jag infodringar i de spetsiga ärmarna och lade till en röd kantremsa längst ner. Den får liksom hålla ihop alla mönstren. Halsringningen blev inte heller lika vid, och livet är förlängt 4 centimeter. Precis som de tyska förlagorna har jag stickat ner sömmarna med trestegszickzack – och det blev riktigt snyggt.


Tröjan passar toppen till velourbyxorna jag sydde innan maskinen fick spatt igen. Resår i midja och benslut. Men jag gillar muddar bäst i bensluten, det fungar så bra under overallen och i stövlar.


Mönster: Farbenmix och ”Sy sejt børnetøj”
Tyg
: E-slöjd och blommig trikå från Tygverket; orange velour från Jofotex och gul från Krabat
Glad: över att det blir ljusare och varmare och snart är sommar
Undran: är det någon annan med en Bernina 700 DL som haft problem med Bibbis tråd? Min symaskinsfarbror tror att det kan vara den som ger mig så stora problem.

11 kommentarer:

Minelo sa...

Jättefint, man blir verkligen glad av dessa färger!

Kånkarong sa...

Härlig!

Y sa...

jättefin tröja!! det blommiga tyget är hur fint som helst

Kaja sa...

Åh vad härlig! Massor med läckra färger!!

IRMa sa...

Somriga fina färger!

Jag har en Berning 1100AD och den kan bli lite kinkig om den inte får kvalitetstråd, Berninorna är lite kända för det. DorTak, Stoff och stil, Ikeas ex luddar för mycket och är för ojämna i kvaliteten så det ställer till problem när de går genom trådspänningskivorna.

LumLum sa...

Så snyggt! Riktigt somrigt och härligt. man blir riktigt glad av den.

Botilda sa...

IRMa, aha. Då byter jag på studs. Jag har märkt att Dor Tak (som Bibbi säljer) inte går att använda till den smalaste tvillingnålen på vanliga maskinen just för att tråden luddar så mycket att den till slut fastnar.

LizA sa...

Jag har en bernina 800DL och jag har INGA problem alls med bibbis tråd (eller sos). kör nästan uteslutande med den. Däremot är min vanliga maskin lite kinkig på tråden (en pfaff). Har inga problem med Janome CoverPron heller.

Therese sa...

Jättefina kläder du syr!
Kika gärna in hos mig och var med på utlottning av ett barnplagg =)
*Kram*
Tea

Strömming sa...

Vilken läcker topp! Verkligen somrig, det gillas!

Strumpetossa sa...

Vilka härliga kläder i underbara färger!