söndag 1 mars 2009

Närkontakt! Ännu ett ufo har landat...

Johorå. Nu är jag på gång, nu krymper ufohögen. Igår blev jag klar med ett par sockor som varit nästan-klara sedan i september.

[Augusti månads sockor i Sticka meras sockklubb 2008]

Själva mönstret, Spring forward socks, är enkelt. Vill man ha hjälp med stickbeskrivningar på engelska kan man dels kika på ordlistan hos Sticka mera, dels kolla på videosnuttar till exempel på Knitting Help.

[Här syns möjligen att tån är sydd med maskstygn, graftad, vilket gör avslutningen osynlig och icke-skavig]

Helt nytt för mig var att sy ihop tån. På sticksvengelska säger man att man graftar. Resultatet blir en osynlig söm som inte skaver. Jag blir alldeles upprymd när jag lär mig nya smarta saker – nu blir det aldrig mer dra-tråden-genom-de-sista-maskorna-tår. Jag hade god hjälp av en stickinstruktion på You tube och den här beskrivningnen från Damselfly's delight.

På Sticka mera har ett nytt år börjat i sockklubbben. Minst ett mönster i månaden är det som gäller, och den här gången är jag också med. Jag kikar runt på många duktiga stickares bloggar och imponeras. De två första sockorna har jag hoppat över (eftersom de här inte var klara än), men kanske kommer ett fint och lagom komplicerat mönster i mars.

[Mönstret är så vackert, och efter några rapporter började jag förstå det. Felen i början stör mig faktiskt inte – för mig får de se lite hemstickade ut, det är ju precis vad de är.]

Jag har också börjat på ett par benvärmare i Stickfrossas Pomatomus-KAL. KAL är sticksvengelska för att sticka tillsammans, ”knit-a-long”. KAL:en tog slut igår och då hade jag kommit så här långt. Underbart garn och vackert mönster – de vridna maskornas paradis!

Mönster: Spring forward från Knitty
Garn: Regias fyrtrådiga sockgarn som jag fick i ett hemlispaket, svart med stänk av rött, orange och blått
Glad: över att jag lärt mig göra snygga tår och har ett par sockor till – uppenbarligen är jag egoist när det gäller just sockor, de är bara till mig!
Någon gång: ska jag lära mig att sticka två sockor samtidigt, kanske blir det nästa stickprojekt

3 kommentarer:

mammaM sa...

Men åh vad fina! Dom där benvärmarna ser riktigt snitsiga ut! Jag önskar att jag också kunde sticka.

you tube kanske kan hjälpa mej att komma igång... :-)

Botilda sa...

Men det kan du ju! Ta med det du vill göra någon onsdag om du vill ha hjälp att komma igång. Sen hittar man allt på webben!

KlaramedK sa...

ojojoj va flink du är med stickorna! Jättefina stickalster Kvinna!! :=)