torsdag 10 september 2009

Konsten att skilja styrbord från babord

Har någon sett min sylust? Jag tycker att jag letat överallt – till och med under soffan där hemska dammråttor huserar. Den glänste till lite på syjuntan som startat för hösten, men försvann sen igen. Nåja, tänker jag, den kommer väl fram när den blir hungrig, och så lägger jag upp maskor för en ny stickning.


Maj månads sockor från Sticka meras sockklubb har jag velat sticka sen jag såg mönstret. I det famösa Noro-garnet! Sagt och beställt.

Jag ville sticka båda sockorna samtidigt och lade därför upp dem på min långa rundsticka på 2,5 mm. Här började garnet trilskas. Det är ojämt och under uppläggningen gick det till och med av. Efter några varv blev jag allt mer osäker på det här garnet – det känns sticksigt och ojämt. Jag fortsatte sticka, till och med när jag insåg att färgerna inte skulle matcha alls. Ser ni, de är helt tvärtom. En grön strumpa på styrbordsfoten och en röd på babords.

Mönster: Kristin Nybergs Bifröst
Garn: Noro sockgarn
Stickor: 2,5 mm, 120 cm rundsticka
Vackert: Färgerna är härligt mättade och verkligen vackra, jag funderar på allvar att repa upp den ena sockan, nysta upp det åt andra hållet och sticka om den (men det kommer jag ju inte att göra...)
Bra: mellanstorleken är perfekt för mina fötter
Gillar inte: att garnet är så ömtåligt

8 kommentarer:

Moi! sa...

Värmer säkert bra ;-)! Vilket tålamod du har!

Hello sa...

Det är ju ett fantastiskt garn! Och snygga sockor!

Jag tror som du, sylusten vänder åter när den är hungrig. Den behövde nog bara se sig om lite i världen, för att kunna återvända med ny energi och nya idéer när både den och du är mogna för det :)

Anonym sa...

Din sylust har nog tagit semester med min. Det enda som verkar arbetsvilligt i detta hemmet är stickorna och virknålen om man mutar den bra. Jag har i alla fall lyckats avklara två och en halv pulsvärmare fr Stickameras pulsklubb, nästan 1/3 av de mönster som varit än så länge. Skicka hem min sylust om du hittar din.
/klockarbarn

Kaja sa...

Ja jag har inte det där suget heller ännu. Just nu så känns syandet mest som något jag borde göra...

Kaja sa...

Men, det är jättefina sockar. Själv stickar jag på en sjal...

Beata sa...

Kanske kan jag sända lite sylustsmitta med den här kommentaren, jag har just nu mer än vad jag hinner göra av med. Jättefina sockar, sticklust får jag tyvärr aldrig!

Ett Tu Tre sa...

"Fniss, fniss" - styrbords- och babordsstrumpa det låter något det, det går kanske att göra matchande vantar också så man kan skilja på höger och vänster när man ska gå över gatan då skulle målgruppen kunna bli barn i lågstadieåldern.

Sockorna ser mysiga ut i alla fall - hoppas bara garnet håller för användning.

Botilda sa...

Klockis, så är det så klart! De har rymt till Rio (eller Jofotex?) tillsammans.

Beatas sylust får gärna smitta av sig. Nu stickar jag nästan bara. Första delen av syfestivalens mysteriestickning blev det till exempel ikväll. Det var kul.