fredag 14 december 2007

My so called scarf


Å, den här var så rolig att göra! Jag kan bara hoppas att min hemlis tycker om att få den också... Jag hittade mönstret först hos iHanna och ville sätta igång genast. Garnet är Eskimo från Garnstudio, 100 procent ull och härligt tjockt och mjukt. Med det här mönstret stickar jag i stickor 10!

Översatt till svenska blir det så här:
lägg upp ett jämt antal maskor (jag har 30 i halsduken)
varv 1: avigt
varv 2: 1 rät, *lyft 1 maska, sticka 1 rät, dra den lyfta maskan över den stickade och sticka ytterligare 1 maska i bakre maskbågen innan du släpper den från stickan* (upprepa till näst sista maskan), 1 rät
varv 3: *sticka ihop 2 maskor avigt, sticka en avig i den första maskan medan båda är kvar på stickan* (upprepa varvet ut)
upprepa varv 2 och 3
maska av när garnet håller på att ta slut (jag hade 4 nystan)

Det blir lättare om man ser filmen!

Tips! Jag maskade av på ett avigt varv så här: sticka ihop 2 maskor avigt, sticka ihop 2 maskor till avigt och lyft sen den första maskan över den andra. Då håller avmaskningen ungefär samma bredd som resten av halsduken. Om man maskar av på vanligt sätt blir den bredare. Till nästa gång måste jag komma på ett bättre sätt för uppläggning också.

Nu undrar jag bara om jag vilken färg jag ska välja till mig själv. Och hur många till jag hinner sticka före jul... Och om jag har råd att beställa det där väldigt jättesuveränthärliga garnet som mönstret ursprungligen gjordes för, Manos del Uruguay.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad snygg den blev!!!

Och smart avmaskningstips, min blev väldigt bred i avmaskningen...

Jag suktar också efter det uruguyanska garnet. Julklappstips...

Jenny sa...

Jag och min hals är otroligt glada för halsduken. Den invigdes igår på Tivolis julmarknad (brr - 4 timmar utomhus), och jag var visst den enda i sällskapen som inte frös :-) Jätteskön är den.

Botilda sa...

Inger, du har ingen bra idé om hur man lägger upp utan att det blir trumpetformat?

Jenny, toppenkul att höra! Hoppas ni alla är friska och krya nu!

Anonym sa...

Jättefin, gillar verkligen garnet - vilka härliga färger!

Anna sa...

wow vad roligt det ser ut. Kollade filmen oxå och vill lära mej. Får se om jag kan.
Ville mest bara säga TACK för inspirationen. Har inte sett nåt sånt innan.
Anna