torsdag 23 oktober 2008

Här kommer älgen

Sprallin och jag pysslade hemma häromdagen. Vi skulle göra en älg hade vi tänkt. Och visst ser ni väl hur älg lutar sig lite snett framåt som för att nosa på en med sin mjuka mule, samtidigt som han plirar lömskt med ena ögat? Jag fyllde i konturerna med textilpenna för att de skulle synas bättre.


Jag har rätt länge nu funderat på att göra polotröjor. Bra att ha som de är och under tröjor, tunikor, klänningar, bussaronger – om nu bara barnet tolererar något i halsen. Här är första försöket. Kragen blev i trängsta laget, men den funkar. Jag hade tänkt ta lite längre tyg än för mudd eftersom trikån är mindre stretchig, men tyget räckte inte riktigt till. Tröjan går dock över huvudet utan att vare sig barn eller tröja spricker, och till nästa gång vet jag bättre hur stor polokragen ska vara.

Mönster: Grue och Strand ”Sy sejt børnetøj”, förlängt i vanlig ordning och med polotillägg
Tyg: Eisertrikå
Färg: Panduro
Synd: att trycket blev lite kladdigt och att vi inte hade tid/lust/ork att blanda till brunt i stället för att använda den befintliga svarta och att trycket kom lite långt ner
Kul: att pyssla tillsammans
Rubriken: parafraserar gamle kungens fråga ”När kommer älgen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den var söt, det är praktist med polo, men det är trycket som är pricken över i. Kul!

Botilda sa...

Tack. I helgen visade det sig att bara de som själva var småbarnsföräldrar kunde se att det var en älg... Men Sprallin klappar sig nöjt på älgen på magen, och det är huvudsaken!

Anonym sa...

Jag har skrivit mer om mellanlägget i ett tidigare inlägg i min blogg. Kolla under etiketten Tips.

Snygg älg.

Anneli sa...

Älskar älgen! Har gjort liknande tryck på papper med mina barns händer/fötter men aldrig tänkt på att man kan göra det på kläder. Kul ide! Blir väldigt personligt!

Anonym sa...

Härlig älgtröja. Extra roligt när telningarna själva kan vara med i det kreativa skapandet.