måndag 13 oktober 2008

Muddjeans

[Jag vände på jeansen och utnyttjade de befintliga innersömmarna som sidsömmar
– dumt att slösa bort befintliga stickningar!]


Mina gamla gravidjeans, mjuka och stretchiga, har omvandlats till ett par muddjeans till Sprallin. Som behöver dem mer än väl eftersom allt flaggar på halv stång. Igen. De här byxorna ska förhoppningsvis räcka länge, muddarna är långa både i midjan och i benen.

[Sejt betyder häftig eller cool – ”Sy häftiga barnkläder” skulle boken hetat på svenska]

Jag har använt ett ur ”Sy sejt børnetøj” som är en ny bok för mig. Det har inte lika djupa grensömmar som andra byxmönster och nu är jag lite spänd på hur byxorna kommer att passa. Jag sydde ihop dem på overlocken, trots att jag förstått att det inte är det mest hållbara. Därför, och för att det blev snyggt, stickade jag ner grensömmen med orange tråd.

[Lappen bak]

Mönster: Leneé Grue och Louise Strand, Sy sejt børnetøj
Tyg: gamla jeans och Hilcomudd
Kul: att det äntligen blev av att sy dem, de har stått på min lista sen i våras

6 kommentarer:

Anonym sa...

Va? Menar du att det är mindre hållbart att overlocka ihop ett par byxor? Det var något nytt för mig. Snygga byxor!
/June på www.junebacken.se

Kort og Søm sa...

Hei,fin bukse!
Hvis jeg syr sammen skrittsømmen med overlock, syr jeg alltid en stikkning ganske nær sømmen på buksens rettside. Da blir skrittsømmen mye strekere, og sjangsen for at buksen spjærer blir mye mindre :o)

Hello sa...

Åh, de var jättefina. Sååå fint med orange muddar!

Jag har också hört att det ska vara mindre hållbart med bara overlocken på vävda tyger, men jag har själv aldrig varit med om att det har spruckit, så jag brukar inte göra någon extra stickning.

Botilda sa...

Jo, en overlocksöm står inte pall lika bra som en vanlig raksöm. Helst ska man sy med förstärkt raksöm (det lärde jag mig i slöjden, så det måste vara sant). Fast jag har heller inte varit med om att byxorna spruckit i sömmen. Men det blir ju snyggt med en stickning också, så jag gör så utom de gånger jag faktiskt inte orkar släpa fram vanliga maskinen också.

Jes sa...

Snygga, smart att använda den befintliga sömmen :)

OttoPippi sa...

Härliga!!! Det vore väldigt kul att få se en live bild över hur de passade! tack för boktipset också!