torsdag 7 maj 2009

Experimentblus

Jag är så nöjd med Vegbees mönster på bondblus. Det är lite konstigt för egentligen är jag rejält trött på alla singoallatoppar... Men bondblusarna är lätta att göra och anpassa efter barnets storlek, och de räcker länge. Förra årets bondblusar passar Sprallinen även i år!

Men så var det ju det där med behov... Sprallinen behöver inga fler (vem lurar jag?), men det gör jag. Jag behöver dessutom ständigt experimentera. Så jag började mäta och klippa till en bondblus i vuxenstorlek. Under retrohelgen sydde jag den klar.

Problemet med den här prototypen är att jag inte skrivit ner några mått. Man kan ju inte tänka på allt... Men jag tror inte att det gör något, för jag är inte alldeles glad i halsringningen. Jag tycker att det ser bylsigt ut med resårrynket – och, hm... lite hemsytt. Ärmarna slapp resår helt, det blev snyggare så var vi alla överens om.

Jag fortsätter experimentera. Har ett svenskt, ett japanskt, ett tyskt och ett mexikanskt mönster att prova. Vem kunde ana att sömnad skulle vara så internationell?

Mönster: eget med grunden från Just totes
Tyg: Stadsmissionen
Bra: ett nytt plagg i min garderob (det hör inte till vanligheterna)
Kul: att blusen passar, jag kan avslöja att den blev ett ufo redan i somras eftersom den då inte passade alls och jag började fundera på att lägga in remsor i avvikande tyg i sidsömmarna...
Mindre kul: den bylsiga ringningen
Utmaning: att hitta det bästa blusmönstret i vuxenstorlek – någon som har förslag?

5 kommentarer:

h/saltaste bönan sa...

Vad snygg! Har också varit sugen på att göra den i vuxenstorlek, men varit lite för tygsnål för att experimentera, men nu kanske jag får tummen ur. Tycker halsrynket ser bra ut på bild iaf, men brukar störe mig på att mina rynk är så fula på baksidan. Klänningen nedan är för övrigt också jättefin. Syns att du använt gammalt mönster - ser riktigt "äkta retro" ut (komplimang).

Hello sa...

Den är ju jättefin på många sätt, men jag förstår vad du menar med rynket. Kanske en så enkel åtgärd som att först sy fast resåren på avigsidan och sen vika in kanten och sy en stickning skulle räcka?

Och vad kul att den passar nu, fast den inte gjorde det för ett år sedan! Grattis!

Strumpetossa sa...

Superfin! Härligt tyg! Skulle också kunna tänka mig en liknande blus, kanske får bli ett tillägg på min att göra lista. :)

Botilda sa...

Jaja, testa och jämför. Det är kul!

Hello, bra tips där. Jag tror också att det kommer att bli snyggare. Jag får fortsätta experimentet. (Ja, det är kul att den passar nu, det går åt rätt håll.)

LillaBarn sa...

Vilken härlig och vårig topp!!! Jättefin tycker jag!!