onsdag 7 mars 2007

Mössa, för stor och för liten

Igår sydde jag klar mössan. Mönstret och idén kom från boken Baby cool som många tycker så mycket om. Min Sprallin är för stor för mönstren i boken, så jag får modifiera dem. Fast den här mössan blev på tok för stor, lagom till mig, i första utförandet. När jag sydde om den blev den lite knapp åt dottern. Men jag har tyg kvar, så kanske blir det en till i storlek som kan passa till nästa vinter.

Tyget till mössan är en gammal lammullströja som jag tvättat och centrifugerat lite för varmt för att det ska filta sig lite. Fodret är ett fleecetyg som jag köpte förra vintern, men som aldrig blev den där bebisfilten jag hade tänkt. (Hur kommer det sig att alla säger att man behöver så många filtar? Vi har en uppsjö oanvända filtar här hemma.) Den levande modellen sov när mössan blev klar i går kväll, så jag fick ta en stand-in för fotograferingen.

Mönster: ur boken Baby Cool
Tyg: gammal tröja och en bit fleece
Kostnad: nästan ingenting
Svårighet: lite knepig med storlek och med att få alla bitarna att mötas snyggt uppe på kullen
Tips: gör smalare mönsterdelar och prova ordentligt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gjorde samma erfarenhet av mössmönstret. Jag fick sy om den och tvätta den så den skulle tova sig ännu mer och krympa. Då passade den men först var den stor t om till mig. Jobbigt. Jag syr nog inte en till.
//klockarbarn

Botilda sa...

På sätt och vis trevligt att höra att du har samma erfarenhet. Men konstigt, för då är det ju mönstret det är fel på. Synd.

Hur som helst, allt är förlåtet, för Sprallinen gillar sin nya mössa och kan sätta den på sig alldeles själv! Sen att den är tokvarm nu när det blivit mildare än en annan sak.