onsdag 22 augusti 2007

Do-redo retroversionen


Nu vill jag visa er boken jag hittade på Stadsmissionen igår. Den heter ”Spara – ta till vara” och gavs ut av Ica-förlaget 1974. Snacka om återvinning och kreativitet! Några exempel:

  • sparkdräkt av gamla strumpskaft
  • jumper av mammas långstrumpor (”för vem använder sådana i strumpbyxoras tidevarv?”)
  • pyjamas av pappas långkalsonger
  • tre klänningar och två hättor av en broderad duk
  • allt möjligt av gamla crimpleneklänningar.

Boken är fylld av fina, fula, fnissiga kläder och alldeles underbar! Något snyggt gammalt påslakan hittade jag däremot inte, inte heller någon billig herrskjorta att sy om till förklädesklänning. Och det kanske var lika bra för när jag kom hem väntade ett paket amerikatyg och klänningssäsongen är väl ändå i det närmaste över...

3 kommentarer:

Maria sa...

Jag hittade också boken för 2 kr på härliga Tulavippan, Gagnef, i somras. Man blir riktigt sugen på att slakta gamla kappor och skinnjackor för att sy nya coola barnytterplagg till hösten. Synd att det är så trixigt att sy i skinn bara...

Botilda sa...

Jamenellerhur! Snygga ytterkläder vill jag också göra. Skinn har jag aldrig ens tänkt på att sy i - men visst finns det väl speciella skinnålar till symaskiner. Då borde det ju funka. (mitt exemplar kostade tio kronor och sen visade det sig att min mamma hade samma bok hemma hos sig)

Pernilla sa...

Åh vad trevlig! Jag älskar redo - fast min pojkvän börjar bli tokig på alla kläder som ligger i högar hemma. ANDRAS kläder...som jag tagit reda på. FÖrutom våra egna. Men det är så fruktansvärt kul att redoa, man känner sig så smart. Hade tex. två par trasiga jeans som blev ett par hela jeans vuxenstorlek plus TRE små jeans!