fredag 16 november 2007

Provbak


När man tänker bjuda på en kaka man aldrig bakat förr bör man kanske provbaka först (inte för att jag någonsin gör det...). Nu har jag provbakat i velour och lagom till advent blev det lussekatter och pepparkakor. Man kan väl konstatera att det finns marginaler att förbättra recepten ;-)

Jag tyckte jag var så smart med lussekatterna som sydde kanaler i ett dubbelvikt tyg. Men det blir snyggare och jämnare med bara en söm. Russinen är små, små garnbollar; det blev bättre än att brodera dem som jag först försökte.

Pepparkakorna är stärkta med mellanlägg för stretchtyger. Med kristyren sydde jag fast en tvättlapp i skumgummi. Det visade sig vara lite tunt, så jag sydde fast ytterligare en med det undre lagret. Sen sydde jag ihop de båda lagren med brun zickzack och klippte till slut loss hjärtarna. Fast jag tror att det hade varit bättre att först sy med raksöm eller förstärkt raksöm runt om, sen klippt loss hjärtana och först därefter kanta med tät zickzack.

6 kommentarer:

Gekko sa...

Snygga! Dina lussebullar blev ju snyggare än jag brukar lyckas med mitt riktiga bak! Nästa år kanske jag hänger på denna flugan!

KlaramedK sa...

Vilka roliga bakverk!! Kommer de med juldofter? ;=)

Hur fina som helst, nu blir jag lussekattsugen...

Botilda sa...

Hm... undrar om man kan sy in nejlikor.

Tack rara ni. Jag tror jag väntar med storbaket till nästa år jag med.

Lucia sa...

Gud vad roligt att sy lusse katter, de blev ju hur snygga som helst.

Ellilo sa...

Så fina. Åh vad jag blir sugen på riktiga lussekatter nu... Mums. Länkar till dig. Hoppas det är ok.

Stora lilla J sa...

Åh så fina, jag blir riktigt sugen =) Kom på att jag alsdrig frågade om lov - jag länkar till din fina blogg, hoppas det är ok?