torsdag 12 juni 2008

Safarisommar

Ett par enkla byxor, tajts, leggings, långkalsonger, gamascher... Om de passar bra syr jag nog några till, men jag är lite fundersam över mönstret. Tycker att skillnaden mellan fram och bak skulle vara större, så kanske ritar jag om mönstret. Hur som helst är det ett väldigt bra plagg att ha under klänningar både kylslagna morgnar och soldränkta dagar.

Och så här ser allt ut tillsammans. Precis som jag föreställt mig! Klänningen och tröjan sydde jag för länge sedan, men jag hade hela tiden intentionen att ha ett par gul-vita tajts till. Nu måste jag komma på vilken klänningsmodell jag ska sy av det gula tyget med vita hjärtan. Den kommer också att passa toppen till byxorna.

Mönster: Medoom och Medooms gamaschmönster, storlek 92
Tyg: E-slöjd
Tips: E-slöjd har fler färgkombinationer än vad man får provlappar på, jag ringde och frågade efter gul-vit och det fanns, fast inte så mycket
Uppdatering: byxorna passar perfekt! Möjligen kan man ta in dem lite, lite i vidden och justera grenlängden en gnutta. Men annars – perfekta.

4 kommentarer:

OttoPippi sa...

Jättefina och så snyggt ihop!!!

Har också provat mönstret och det har en ganska liten rumpa så att säga....

Tusen tack för tispet med E-slöjd!!!

bodil sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Aha, så du tycker också att man borde utöka lite över rumpan. Små barn ska inte ha lågt skurna byxor, tycker jag, och förfasar mig över nästan alla köpebyxor som glipar och visar rumpan.

Man kan beställa alldeles egna färgkombinationer på E-slöjd också. De har ingen egentlig minimigröns, men vill väl inte väva hur små bitar som helst. Jag blir nästan yr av alla möjligheter :-D

/Botilda

Ett Tu Tre sa...

Härliga färger på byxorna, somrigt sköna, hoppas de passar i alla fall.
Håller med om att inga barn, och helst inte vuxna heller för en delen, ska ha byxor som visar halva ändan när de böjer sig fram eller sitter på huk/knä. Nån gång har byxor jag gjort blivit för låga baktill och de slutar alltid i garderoben för gott.