onsdag 15 oktober 2008

Pyjamasränder

Pyjamaser behövs alltid och är perfekta att testa nya mönster på, tycker jag. Som här. Samma byxor som de två senaste, fast nu i trikå. Och tröjan. Lite tajtare i både kropp och ärmar än mina vanliga mönster – den har potential att bli ny favorit!

[Tröjan med smala ärmar och rätt långsmalt liv - jag tror att den kommer att passa Sprallin mycket bra. Jag chansade när jag klippte till muddarna och tycker nog att de kunde vara lite smalare de med.]

Mönstren är från ”Sy sejt børnetøj”. Jag betonade den smala tröjmodellen ytterligare genom att använda storlek 98 på bredden men 104 på längden. Blir mycket spännande att få prova!

[Det är så mycket tyg i benen att det inte går att sträcka ut mudden hela vägen, man måste rynka också. Jag gör det på frihand utan rynktrådar eller någon vidare planering.]

Mönster: ”Sy sejt børnetøj”
Tyg: Eisertrikå och mudd från E-slöjd
Spännande: att hitta ännu bättre modeller för lite långsmala barn
Tillfredsställande: att jag hann sy klart allt från tillklippning till tröjfåll under kvällens syjunta, trots att det också blev en massa prat, fika och bebisgos
Kommentar: först i det här projektet slås jag av hur fantastiskt mjuk Eisertrikån är, den är perfekt att sova i! (Däremot mindre perfekt till tajts, eftersom det mjuka tyget gör knän på byxorna på en gång.)

9 kommentarer:

LinSar sa...

Snygg pyjamas.Jag har med det i tanke av en del av min Eiser.Då främst nattlinnen.

Jes sa...

Fin pyamas, ser skön ut :)

Charleston sa...

Sprallin kommer att sova skönt i den fina pyjamasen. Bra tips på tyganvändning. Min tygbit får dock ligga till sig ett tag i skåpet.

Ett Tu Tre sa...

Mysig pyjamas. Och så många fina byxor du har sytt. Jag gillar byxmönstret, det blir mycket pös i bensluten, i boken som du har använt, och tröjmönstret är länge sen jag använde men jag minns det som ganska figurnära. Många fina plagg har du i alla fall sytt. Kul att se.

Botilda sa...

Tack! Ja, jag anar att jag kommer att använda både byx- och tröjmönstret rätt många gånger.

Lucia (Uplandsgården) sa...

Den ser härlig ut, borde kanske sy en till mig själv.

OttoPippi sa...

Denna pjamas ser bara SÅÅÅ mjuk och skön ut!!

Botilda sa...

Faktum är att jag också vill ha en sån ;-)

Lisa sa...

Vilka härliga kläder du syr. Jag har också sytt ett gäng velour och jersey byxor till barnen. :-) Himla kul. Mina första som jag sydde fick jag också rynka. Men sen kom overlocken in i mitt liv och det är ett minne blott.

:-)

Kramisar
Lisa