tisdag 7 juli 2009

Diagonala spetsstrumpor

Ja! Jag gjorde det – stickade två sockor samtidigt på en sticka! Från tårna och uppåt dessutom (varför bara lära sig en ny sak när man kan lära sig flera samtidigt).


Det där att sticka på rundsticka, magic loop, kommer jag absolut att göra om. Det var kul och jag ser klara fördelar med att få ränder och mönster jämnt fördelade utan att behöva räkna. I ett tidigare inlägg finns en kort beskrivning och länkar till hur man gör.

[Stora sockor med knöliga hälar.]

Däremot är jag tveksam till att sticka från tårna och uppåt. Själva tårna blev supersnygga, men hälarna gillar jag inte alls. Kanske finns det flera sätt att göra hälar när man början sticka från tårna, men det här passade mig inte alls. Jag hade också svårt att maska av tillräckligt löst i skaften, så sockorna sitter rätt hårt om mina ben. Det blir nog ”bra att ha”-sockor, snarare än favoriter.

[Och här är nästa par sockor, redan påbörjade. De ska bli Bifröst och dem får ni läsa mer om senare. I bakgrunden den fantastiskt fina sockgömman jag lyckades få köpa av Anna på Stickfrossa – hennes saker är beroendeframkallande snygga!]

Mönster: Diagonal lace socks, aprilmönstret i Sticka meras sockklubb
Garn: naturvit Fabel
Stickor: 2,5 mm rundsticka på 120 cm
Glädje: att lära sig så mycket nytt och att få ytteligare ett par sockor att använda (jag är verkligen egoist med mina sockor – bara till mig och aldrig till någon annan...)
Smolk i bägaren: den hårda avmaskningen, som jag så klart borde gjort om när jag upptäckte det, och de knöliga hälarna, som jag inte vet vad jag ska göra åt

9 kommentarer:

rino sa...

smart, antar att risken för ensamma sockor är stor om man gör en i taget

kul att du vågar prova nytt!
/Carina

Kort og Søm sa...

Men sokkene var fine!!
Fredrikke :o)

Kaja sa...

Shit vad snygga! Håller på med strumpor till båda barnen. Hittills så har jag fyra sockskaft. Men, då är det inte sådär fint mönsterstickat!!

Medea sa...

Visst är det smart att sticka båda samtidigt med magic loop. Mycket mindre att ha koll på och det finns både flera sätt att sticka hälarna på och att avmaska elastiskt. Lycka till med dina bifröst. Jag började sticka ett par sådana också men de blev så små att de nog passar till en femåring. Det stannade av lite men snart ska jag ta tag i att sticka klart dem till bonusbarnbarnet.

Jes sa...

Va imponerad jag blir, de vart jättefina men som du säger hälen ser lite knölig ut. Jag blir så impad mitt tålamod håller inte för stickning jag har ett par hängselbyxor liggande som nästa n är klara kanske blir de det under semestern, det är ju bra bilaktivitet :)

Fia sa...

Guud vad fina! Önskar jag kunde sånt...

Får hålla mig till symaskinerna!

Marie Frost sa...

Supersnygga! Smart att göra båda samtidigt!

Åsa - "LaOsica" sa...

Jättefina, jag vill också pröva att sticka nerifrån och upp, och båda samtidigt skulle vara perfekt. Jag har lite problem att komma till skott med socka nr 2 nämligen.
Så, du har också fastnat för Stickfrossa ;-)

Botilda sa...

La Osica, kul att du hittade mig här! Att sticka två samtidigt kan jag nog visa någon dag - det är inte alls så knepigt och väldigt skönt om man lider av "second sock syndrome". Gör du sockgarner också?

Stickfrossasakerna är ursnygga - och smarta. Bra kombination!