tisdag 22 juli 2008

Broderade kaniner

Det är kul att brodera! Jag har länge tänkt brodera kaninerna som finns på tyget från JNY Design (och fick bildfilen av Jenny redan i vintras). De första broderade kaninerna hamnade på en bussarong som jag sydde till Happy hippo i hemlisutbytet. På ryggen en rätt stor kanin sedd bakifrån som i originalet och på framsidan en lite mindre sedd framifrån. Ögon och nos gjorde jag med franska knutar. Tyvärr blev bilderna rätt snabba och suddiga, men jag tror att ni fattar.

Tunikan eller tröjan som skulle ingå i sommarhemlisen blev alltså en bussarong. Happy hippo har sytt så mycket fint ur Ottobre, så jag ville göra något annat åt henne. I paketet fanns också fårknappar (hantverk från Afrika) som jag råkade springa på. Happy hippo samlar på får så jag tyckte det kunde passa bra även om jag först inte alls tänkt ge något sybehör som present. Boken blev i alla fall precis som hon önskat – en Camilla Läckberg. Jag läser faktiskt precis den boken nu, för sambon fick samma i ett pocketbokutbyte för ett tag sen.

Mönster: eget för bussarongen och JNY Design för kaninen
Tyg: second hand
Brodergarn: två trådar orange DMC-garn
Nu: åker jag tillbaka till stugan, men tar med mig tyger och symaskiner. Min tanke är att hinna ”ett städ och ett kläd” när Sprallinen sover – vi får väl se hur det går.

6 kommentarer:

Shamu sa...

Så kult og orginalt!!!

Retro Elephant sa...

Vad fin tröja och kanin :)

//Lina

Syserine sa...

Vad söt kanin! Otroligt effektfullt på plagget! Sydd för hand eller hur. Hur fick du mönstret på tyget?

Gekko sa...

Oj vilken härlig kombination av plagg, tyg och broderi, helt i min stil, du är riktigt inspirerande! :-)

Botilda sa...

Jag sydde för hand, med stjälkstygn. Förde över mönstret på tyget med den gamla beprövade ”tejpa fast på fönstret och kalkera”-metoden. Det var kul och gav mersmak, även om jag inte broderat nåt alls nu under semestern.

mammaM sa...

ja verkligen inspirerande! jättefint.