tisdag 1 juli 2008

Orange tråd i maskinen...


Nya tajts. Jag har klippt till ännu fler, men nu blev det orange eftersom det var orange tråd i maskinerna. Jag slipar sytekniken och återkommer med en sybeskrivning. Gekko gjorde en förträfflig sådan för muddbyxor för ett litet tag sedan. Jag hakar på och gör en för tajts – vi syr byxor på olika sätt visar det sig nämligen.

Bredvid byxorna syns legohelikoptern som Sprallin så stolt förevisade halv sex i morse. Halv sex. I morse. Nej, vi går inte upp då.

Mönster: omritat från Meedom och Meedom, form 0 (de gulvita är helt enligt deras mönster)
Tyg: E-slöjd
Nål till linning och fållar: 2,5 mm bred tvillingnål från Bibbis textil – min favvonål!

7 kommentarer:

Strömming sa...

Åh så snygga tights!!

OttoPippi sa...

Jag ser jättemycket fram emot din tajts-beskrivning!!! Man kan uppenbarligen sy byxor på en herrans massa vis :-) Jättebra att få tips! tack på förhand! Härliga byxor förresten! Kommer att göra sig susen under tunikor och klänningar i sommar!

á Yeliqa sa...

Härliga tights :) Å vilken fin helikopter. Imponerande hur kreativa barnen kan vara så tidigt på morgonen :)

Gulligan sa...

Halv sex..puuh..känner igen det;-) Snygga tajts!!

Gekko sa...

Jättesnygga tajts och jag väntar med spänning på din beskrivning! *trummar lite otåligt med fingrarna*
Jag kan kanske få skicka över en Gullklump som står i sin säng före sex och säger "fädigt, morgon!" med glad röst? Hon kan väl göra Sprallin sällskap?

Botilda sa...

Fast man kan ju inte bli arg eller sur när de är så där gulligt vakna och pigga och berättar att nu har de minsann sovit klart och det är morgon. Eller förevisar legobyggen med sån stolthet. Eller bara vill kramas. Men skicka över Gullklumpen en natt eller två, så får ni sovmorgon och så byter vi sen ;-)

Sybeskrivningen kommer. Måste jobba lite också. Och sy klart den fina sommarklänningen som bara saknade 20 cm fållning när tråden tog slut igår. Sen!

BONGI sa...

Härliga! Underbart med gult!!