måndag 5 maj 2008

Bland blommor och bin

En helg på landet skulle det bli, och jag packade med vanliga symaskinen, overlockmaskinen och en stor väskla full med tyger och sybehör. De kom inte till så stor användning som jag hade hoppats, men en helkväll fick jag och alla tygerna i alla fall. Sprallin sov, sambon körde motorcykel och jag bredde ut mej! Här är resultatet, en tunika av Mamma M-modell i underbart japanskt tyg. Det är inte många kvadratcentimetrar kvar av den halva yard jag köpte - att jag alls fick ut tunikan berodde på att ärmarna är delade och jag inte hade det exakt trådrätt på ärmarnas bakstycken.

Vad förvånad jag blev förresten att det blev brunt kantband till. Jag hade sett framför mej flera andra möjliga färger, men det var brunt som var absolut finast. Tur att jag tog med hela lådan med kantband, eller hur?

Storleken blir jag fortfarande inte klok på, men tunikan kommer att vara sval och skön i år och nästa och året därpå kommer den att funka fint som blus. Tror jag. Jag har ritat om det lite och ska försöka med några andra mönster också - denna ständiga jakt på bästa mönstret!

Mönster: Mamma M
Tyg
: Reprodepot (Minni Muu Bumblebee)
Svårighet
: Jag tror att jag har kommit på hur sprundet blir snyggast, annars inga problem
Glädje: Fiiin (får man vara så nöjd själv? Ja, det får man.)

12 kommentarer:

Charleston sa...

En sån skön tunika! Härligt tyg också. Skulle också vilja beställa därifrån men känner mig så osäker på kvaliteten.

Gulligan sa...

Jättesöt tunika..

OttoPippi sa...

Superfin! och visst! Det bruna kantbandet blev ju bara så bra! var nöjd!! Du är ju jätteduktig!!

Botilda sa...

Tack, det värmer så!

Charleston, de tyger jag har köpt från Reprodepot som det bara stått ”cotton” på har varit sval skön bomull av toppenkvalitet. Men det är ju en chansning, visst. Å, nu vill jag genast beställa ännu mer och sy massor av fina tunikor och klänningar och skjortor och bussaronger. Som om jag inte hade nog med tyg som det är...

mammaM sa...

Åh vad fin!! Jag blir själv osäker på mönstret, har jag ritat av fel till dej? Men lillaM kan fortfarande ha sin docktunika utan problem så det är en stor storlek. Jag blir sugen att pröva något mer jag också i det här mönstret.

mammaM sa...

och tyget är helt underbart!

Botilda sa...

Visst är det! Jag tror inte alls att du ritat av fel - jag tror att det är modellen som är vid. Det står 92-98 på mönstret, och det är fortfarande aningen större än det jag syr annars till Sprallin. (Köpekläder däremot verkar vara mycket mindre i storlekarna - nya jeansen i 98 flaggar nästan på halv stång...)

Anonym sa...

Nu är det på gång, borde landa i brevlådan imorgon eller senast fredag.

beas barnslikheter sa...

Gud...du kommer bli söt som socker i den! Vilken tur att du fick en liten pysselstund över. :-)

LinSar sa...

Va söt den blev och vilket fint tyg!Och det blev verkliogen bra med brunt kantband runt om

Botilda sa...

Hihi... om den ändå vore till mig. Men kanske skulle jag förstora mönstret och köpa lite av tyget, för det skulle nog bli fint även för stor.

Thea sa...

Underbart tyg!!!
Vist ärdet svårt med såna här modeller! När man väl provar dem vet man inte riktigt om de är för stora eller om de ska vara så! :-)