måndag 12 maj 2008

Gladaste byxorna

De blev för stora - men fina (och nån gång växer hon ju i dem). Byxorna är sydda efter Meedom och Meedoms bok, storlek 92. Å, jag blir verkligen glad av alla färgerna! Sprallin älskar att gräva i sandlådan, vilket innebär att allt blir dammigt och smutsigt. Mjukisbyxor är inte att tänka på, så stackars mamman får sy fler par byxor i vävda tyger och stackars mamma måste prova ut fler variationer av mönstret så att det blir riktigt bra. Stackars, stackars mamma. ;-)

Mönster: Meedom och Meedom ”Børnetøj 0-3 år”, storlek 92, form 2
Tyg: Loppis på landet (jodå, gammal gardin), mudd från E-slöjd
Svårighet: Att få midjemudden lagom lång, nu har jag sprättat, satt i resår som blev för tajt, sprättat och kortat och det är ändå inte helt bra
Glädje: Färgerna
Tips: Mönsterpassningen blev näst intill perfekt eftersom jag vek tyget på längden, inte som jag brukar annars på bredden, när jag klippte till dem. Det var ju möjligt eftersom tyget är långt och inte har någon riktning

12 kommentarer:

LumLum sa...

Stackars, stackars mamma. ;) Jättecoola blev dom!

LizA sa...

Ett tips för midjemuddden, gör den ungefär dubbelt så hög, då sitter den bättre, och det gör inget om den inte blir lika tajt.

OttoPippi sa...

Ja, stackars, stackars dig som har gjort MÅNADENS COOLASTE BRALLA!! Den här gillade jag skarpt! Urfrän! Förstår iofs frustrationen kring mönster och muddar. Är där jag med nämligen... Men dessa skall du vara så supernöjd med tycker jag!!! Vilket tyg!!

á Yeliqa sa...

Åh jag LIDER verkligen med dig :) Är själv många gången i denna sits och min sambo brukar le stort när jag lite försiktigt ber om att han ska ta hela nattningen själv eftersom nån utav barnen har vuxit ur alla sina brallor :):):)

á Yeliqa sa...

Åh glömde att skriva att byxorna var KANONFINA

Botilda sa...

Tack för fina kommentarer.

Liza, jag ska göra midjemudden högre nästa gång. Tyckte att jag måttade rätt bra, men så klippte jag ju bort mudden och då försvann ju en del.

Bra med förstående sambor som tar nattningen när mamma vill sy! Det har jag i morgon kväll - vi får väl se om det blir byxor som passar bättre då.

mammaM sa...

Dom är jättefina!!

Hello sa...

Ja, det är ju inte klokt vad synd det kan vara om mammorna ibland!

Urfina byxor! Jag ser också att du kommit över våndan med att kanta med muddväv! Supersnyggt blev det!

Tyrvi sa...

Mmmmm. Fina färger! De kommer nog bli populära :-)

Ett Tu Tre sa...

Vilka härliga sandlådebyxor, och det går ju många byxor i det här vädret, minst ett par dag. Stackars alla mammor som måste sitta och sy istället för att natta barnen, eller dammsuga, eller röja i köket eller ...

Thea sa...

Ja, verkligen synd om mamma...
Jättefina byxor! Härliga fäger!

Botilda sa...

Haha, nu har den här stackars mamman sytt tre nya par byxor och har ytterligare två på lut. Och nuförtiden går det fingemang att kanta med muddväv. Kanske för att det är lite stabilare tyger än när jag försökte senast, eller så har jag faktiskt lärt mej nåt.