söndag 18 maj 2008

Triss i byxor


Sådärja, en storlek mindre och lite modifierat så blev Meedom och Meedoms byxmönster toppen. Jag har äntligen sytt av det gula loppisfyndade tyget – det har jag faktiskt längtat efter.

[Det tredje paret hann aldrig komma med på bild innan de användes. Men här ser ni i alla fall att modellen är väldigt rymlig och säkert räcker hela sommaren. Tröjan sydde jag förra året, fast då som tunika, den är kort i ärmarna men jag har svårt att lägga undan den.]

Sprallin är 93 cm lång (skulle jag tro) och ändå är det 86 som verkar passa bäst av Meedom och Meedoms storlekar. Jag förlängde byxbenen i tron att det skulle behövas, men det var onödigt. Däremot hade jag gott kunnat ta ner dem en bit till i midjan. På Lizas inrådan gjorde jag mudden mycket högre (40*20 cm) och det blev jättebra. Den här gången skippade jag att sätta i resår, men byxorna verkar sitta uppe bra ändå.

Nu har jag ytterligare två par liknande byxor att bli klar med, men det finns annat som ska få komma emellan. Folk fyller år och döps och har sej ;-)


Mönster: Meedom och Meedom ”Børnetøj 0-3 år”, storlek 86, form 2, lite modifierat
Tyg: Loppisar och Stadsmissionen, muddar från E-slöjd
Svårighet: Den här gången blev det bara bra
Glädje: Färgerna, mönstret, alla nya byxor i garderoben

12 kommentarer:

Jes sa...

Vilka underbara byxor!!! Gillar verkligen de blå med elefanter

Botilda sa...

Tack, fast lite lite pyjamasvarning tycker jag att det är på just dem. Gäller väl att sätta rätt tröja till, gissar jag.

LinSar sa...

Va fina byxor du gjort.De röda gillade jag.Ur söta!

Anja sa...

Jag blev oxå förtjust i de blå med elefanter (även om jag inser att de är svårmatchade och det problemet är visas oxå i min garderob där underbara enstaka plagg hänger övergivna eftersom de inte passar ihop med något annat). De röda var härligt batikglada :-)

Gulligan sa...

Jättefina byxor! Fina tyger, det röda gillade jag mycket..

Kånkarong sa...

Fina byxor i fina tyger (som jag blir avis på!) och dom tidigare braxen var också läckra!

mammaM sa...

Vad fint det blev! Jag tycker lite som Brasse i fem myror, att allt fint (gott) passar ihop! Man behöver inte matcha enligt mej...

OttoPippi sa...

Jag kan bara gratulera!!! Ett mönster som blev snyggt! Skithäftiga tyger! En lyckad sömnad! Kul! Jag tycker dom är hur tuffa som helst!

Anonym sa...

Jag håller med mammam. Matchning är fint men inte nödvändig. Det är kul med kontraster.
/Klockis

Botilda sa...

”Allt fint passar ihop” - bra regel! Idag spatserade Sprallin till dagis i elefantbyxorna och en orange tröja med vita hjärtan, och hon var jättefin!

KlaramedK sa...

Superfina, jag är verkligen avis på ditt fina elefanttyg!! Grattis till loppisfynden mm!!

KlaramedK sa...

Superfina, jag är verkligen avis på ditt fina elefanttyg!! Grattis till loppisfynden mm!!