fredag 2 oktober 2009

Tröjkrig!

– Jag älskar inte byxor, säger Sprallinen varje morgon och vill i stället ha strumpbyxor och klänning. Vi som är hennes föräldrar hävdar att det är för kallt. Kompromissen blir klänning och byxor, byxor som man får ta av sig när man är inomhus. Varför i all världen har jag då sytt ytterligare en tröja, undrar ni kanske.

Jo, för att det fanns tyg till precis en tröja (en halvmeter) och för att jag ville testa mönstret, som också finns i en klänningsvariant. Och kanske för att jag gillar tröjor? Tror ni att hon ville ha sin nya tröja?

Det sitter fem rader resårsmock precis under halskanten. Kul idé, men svårt att få snyggt. Nästa gång syr jag resårsmocken efter att halsringningen är kantad, så kanske det är lättare att placera den rätt. Ärmarna är blusigt pösiga och avslutas med insydd resår. Både ärmarna och livet är förlängda 4 cm.

– Mamma, jag älskar inte den. Jag vill ha klänning!

Själv älskar jag det röda zickzackbandet som tittar fram i underkanten och ger tröjan lite sving. Det tror jag Sprallinen kommer att göra också, vad det lider.

Mönster: Ottobre 6/2008, förlängd storlek 104
Tyg: singeljersey från Myllymuksut, tyget är jättefint, men krullar sig nåt odrägligt
Kul: mönstret är fint och tröjan sitter bra
Inte lika kul: jag fick ingen ordning på resårsmocken fram, kanske måste jag skruva lite till på undertrådsspolen så att den inte drar fullt så hårt
Bortskämt barn: älskar inte allt hennes mamma syr åt henne

16 kommentarer:

Hello sa...

Hemskt bortskämt barn! ;) Tycker nog att den där tröjan nästan kunde ha passerat som tröjklänning, men så var alltså inte fallet? Snygg var den i alla fall. Och sicksackbandet var ju förstås pricken över i!

Y sa...

ungen har feeel, tröjan är skitsnygg!!

Syserine sa...

Zick zack bandet är jo bara underbart! jag har köpt in i flera färger, men dom har inte kommit på något plagg än, men det här var snyggt!

fante sa...

Bandet är ju hur fint som helst :-) Ja, det är ju tröjan med ;-) Men är det inte kul att sy i det där tyget? ;-) Ännu roligare är det när mönsterdelarna är ca 10 cm breda ...

Doris_Assar sa...

Superfint!!! Älskar detaljen med det röda bandet!

Beata sa...

Hur kan man inte älska den tröjan?

Nobelle sa...

Hmmm, känner igen diskussionen... mina två döttrar är fortfarande (sedan ungefär ett år tillbaka) inne i en vägra byxor fas. Vi har nu gett upp och barnen får bara klä sig i tajts, strumpbyxor och på sin höjd ett par myxbyxor. Tycker tröjan var väldigt söt med det lilla röda zickzackbandet. Synd att inte barnet tyckte likadant ;)

Botilda sa...

Tack alla som inte håller med barnet :-) Jag tror faktiskt att hon kommer att ändra sig.

Fante, tyget är hemskt! Ändå vill jag gärna ha mer – bara för att det också är så fint. Men 10 cm-remsor är väl snudd på masochism?

Bobo/Rumba de kransen sa...

Stackars Sprallinen som inte förstår vad hon missar. Men hon ändrar sig nog, bara hon får tro att det är hon själv som bestämmer det. ;)

LillaBarn sa...

Hehehe... Duger den inte åt fashionistan kan du ju skicka hit den... Min dotter brukar vägra klänningar, det är mest jeans som gäller. Fast hon har ju förståss en hel garderob full med klänningar ändå, för det är ju himla roligt att sy iallafall...

Velkommen til min kreative verden sa...

Du er flink til å sy. Denne siste var veldig fin med den røde kanten nederst: ) Prikken over ìen.

Fia sa...

Men den var ju jättefin! Håller med om att zigzagbandet är pricken över i. Men känner också igen problemet med klänningar/kjolar...men än så länge så är det inte konstant, tack och lov. Det gäller bara att gömma vissa plagg så de inte syns så duger andra ganska bra....

Moi! sa...

Låter precis som min prinsessa! "Mamma, imorgon ska jag ha på mig den....inte idag" är standard uttrycket! Hur gammal är din tjej?

Botilda sa...

Haha, de försöker visst på samma sätt, Moi. Sprallinen är 3,5.

märkvärdig sa...

Vad fint med zickzackbandet!

fante sa...

Masochism, ja, men jag visste ju inte hurdant tyget var när jag klippte till en pyjamas (med dragkedja fram) i storlek 80 ...