tisdag 29 januari 2008

Brittsommar i janauri!

Jag hade fel! Bussarongen passar redan nu, märkte vi när vi provade efter dagis i dag. Den är stor, men inte för stor. Nu är nästan den enda modifiering jag behöver göra halsringningen – som sagt, kantband av muddväv blir det inte.

6 kommentarer:

Charleston sa...

Så fint att få se Sprallinen igen. Vi tittar båda två o pratar om henne. :-) Bussarongen ser ut att passa finfint! Tycker mycket om färgerna! Om det inte var mudd i hals, hur har du gjort då?

Jenny sa...

Jättefin blev den, och den ser ut att passa perfekt.

Botilda sa...

Tack, tjejer. Jag blev ju nöjd med den till slut. I nästa version blir det vanligt kantband i halsen, inte kantband av muddväv. (eller så tränar jag och lär mej bättre, jag såg någon som lyckats riktigt bra, så det ska ju gå). En annan variant är ju att göra en infodring, men jag ville ha färg i ringningen.

Hello sa...

Hej!

Jag gillar din blogg också! Kul att du hittat till min (såg du att jag länkar till din?)
Hur gjorde du när du sydde på muddkanten? Jag sydde på den räta mot räta först, vände över och sydde raksöm osynligt i viken. Muddväven var ca 25 % kortare än hals- och ärmkanten. Sen fick jag ju dra i den även när jag sydde raksömmmen. Det är beskrivet som "Muddrullå" i Meedom&Meedoms bok "Barnkläder".
Lycka till med nästa kant!! Och prova igen, är du snäll - när det blev snyggt blev det himla snyggt, om jag får säga det själv ;)

Hello sa...

Skulle ju också säga att jag tycker den blev snygg ändå! Härligt tyg!
Tror du inte muddkanten drar ihop sig efter tvätt igen?

Botilda sa...

Å, tack Hello! Det var ju hos dej jag sett ett lyckat resultat. Nu kanske jag vågar testa en gång till ändå - jag sträckte inte alls så mycket som du beskriver och jag sydde inte i diket utan på kantbandet. Det var säkert avgörande!