måndag 14 januari 2008

Istället för blommor


Sprallin och jag åkte till våra vänner i Västergötland över helgen. Med oss hade vi en bukett näsduksfodral. Det första jag sydde fick min julhemlis. Det hade vlieseline som gjorde det styvt och var kantat med band på sidorna av öppningen. Sen fick jag ett av Klockarbarn i pif-paketet och hon hade en snygg lösning med omlottöppning och avsydda hörn; det fungerar toppen trots att det är sytt i enkelt tyg (fodralet ligger alltid i min väska).

Den modell jag knepade ihop här är en blandning. Fodralen är fodrade, men utan vlieselin och öppningen, som går omlott, är lätt att använda tack vare namnbanden. Nu har jag en pappskiva i rätt storlek som jag kan klippa efter. Lätt att snabbt klippa till i spillbitar och samla några fodral att ha på lager. Lite synd bara att jag inte kom på hur jag skulle placera namnbanden för att texten skulle bli rätt förrän jag redan gjort några stycken.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får inte upp bilden på min skärm. Är nyfiken på hur det blev.
//Klockarbarn

Botilda sa...

Vad konstigt! Hos mig ser det ut som det ska. Jag provar att återpublicera så får vi se hur det funkar.

Anonym sa...

Ja, nu funkar det. Nu ser jag fodralen. Jättefina. En bra kompromiss av två modeller. Jag gillar den. Borde gå lite fortare att sy än de jag gör med avsydda hörn.
//Klockarbarn

Carolina sa...

Kan fortfarande inte se här ;(

Botilda sa...

De går supersnabbt att sy! Men avsydda hörn blir ännu snyggare.

Vet inte alls varför Blogger bråkar med just den här bilden. Bilden har jag ju gjort på samma sätt som alla andra. Får kolla lite och se vad jag kan klura ut.

Anonym sa...

nu är den borta igen...
//klockis

Charleston sa...

Men här syns den. Kan det inte bara vara nått tillfälligt fel, som sen fixar till sig. Ni vet, sajber-spöken som strör ut lite grus i maskineriet.

Charleston sa...

BTW: Snygga!

KlaramedK sa...

Kvinna va snygga!! de snyggaste jag sett! ...och det där elefanttyget är ju bara såååå fint, är det reprodept? (fick aldrig möjlighet att beställa det :=()
...hur får man de så snygga och glipfria? är det de där avsydda hörnen som gör det eller har du mycket omlott?

Botilda sa...

Tack!

Jag har inte sytt av dem i hörnen, men däremot ligger öppningen omlott en bit. Jag tycker att det skyddar bättre så. Och blir rätt snyggt ;-)

Elefanttyget är från Superbuzzy
http://www.superbuzzy.com/index.php?main_page=index&cPath=88_91&sort=20a&page=6
men VARNING klicka inte på länken om du inte tänker beställa. De har så mycket fina tyger att man nästan svimmar! Nu har de dessutom börjat med den del trikå.

KlaramedK sa...

Jo, dina fodral är urtjusiga! ...får nog filura ut lite mått för glipfriafodral till helgen...om det hinns med...suck
man vill ju gärna sy hela tiden!

aha, tror jag varit på den sidan...och håller med om dess farlighet, dock blev mitt köp hindrat av sonen som kallade på uppmärksamhet, datorn var vänlig nog att starta om sig själv och sedan, poff, var man buzzy igen

Thea sa...

Oj så fina! Smart med omlotten och namnbandet att dra i. Kan tänka mig att det blir bra med avsydda hörn. Jag tycker de är så hlia roliga att sy för man får aanvända massa glada färger. Och visst är det livsfarligt att gå in på Superbuzzy!