söndag 6 januari 2008

Tvåårsklänningen


Gästerna skulle komma klockan två. Tio över ett fållade jag tvåårsklänningen Sprallin skulle ha på sig. Tyget tycker jag jättemycket om, det är köpt på den tyska sajten Volksfaden, och modellen är fin och lekpraktisk. Men jag kommer inte överens med slinkigt foder. Och nu verkar det som att min symaskin behöver resa på hälsohem, för stygnen på avigsidan ser hysteriska ut. Men det kanske man får räkna med, den gamla tanten är dock över 20 år gammal.

Tyget kommer alltså från Volksfaden där man kan hitta mycket fint. Lätt och snabbt gick det att handla från dem! Tyget till kantbanden och veckenbottnarna fram kommer från Panduro. Mönstret är anpassat från Ottobre 6/2007 – i tidningen var den minsta storleken 98, men jag minskade så att den passar Trettondagsprinsessan Sprallin perfekt. Blixtlåset bytte jag mot ett sprund med tryckknapp. Jag uppfann egenhändigt hur jag skulle sy vecken med avvikande tyg och hur gåvecket bak skulle sys; det såg lite omständligt ut i Ottobres beskrivning (fast det tycker jag rätt ofta).

Mönster: Ottobre 6/2007
Tyg: Volksfaden och Panduro
Kul: Roligt att sy i vävt tyg, det känns länge sedan. Roligt att sy över huvud taget, det känns också länge sedan.
Trist: Foder. Urk!

10 kommentarer:

KLOCKARBARN sa...

Så fin hon ska bli på sin födelsedag. Intressant tygsida du tipsar om. Ska kolla in den lite senare när jag har tid.

Gekko sa...

Härlig klänning, vore kul att få se en bild av trettondagsprincessan i den!
Jag stack förresten in huvudet här för att låta dig hälsa Sprallinen att Mille tog henne på ordet och inte tog hennes dag, tyvärr tog h*n inte trettondagsafton som Sprallinen föreslog utan har tydligen tänkt sig stanna kvar där inne...

Botilda sa...

Jo, hon var så fin och så busig och inte stilla en sekund. Inte blev det några bra bilder av klänningen med modell, inte.

Mille kanske satsar på det snygga födelsedatumet 080108?

Charleston sa...

Tjusig klänning! Så fint tyg du har hittat. Mönsterändringen verkar ha gått galant. Ser Sprallinen framför mig :-)

Jes sa...

Jättefin klänning tjtjen fått till sin tvåårs dag. Skulle oxå gärna se en bild på klänning "live"

Yrväder/Sockertopp sa...

Gosh, vilket härligt tyg! Måste nog in och spana lite på den där tygsidan *inteköpainteköpa*.
Och klänningen gick minsann inte av för hackor den heller. Kan tänka mig att hon var jättefin!

madame k sa...

vilken klänning! jag tänkte, precis som gekko, att jag ville se trettondagsprinsessan i sin födelsedagsstass! kanske att hon fastnar på bild vid ett annat festligt tillfälle.

mammaM sa...

Ja det var verkligen en jättefin klänning! Jag tycker också att mönsterna i Ottobre gör vissa moment krångligare än vad det skulle kunna vara, man vill ju ha det enkelt!

mamman pysslar sa...

Jättefin klänning!
har också spanat på den modellen i ottobre. jag brukar inte heller följa beskrivningearna i tidningen särskilt noga , de är ibland lite väl omständiga.

rino sa...

jättefin! Det är kul med blankt foder ibland, lite lyxigt sådär. Har varit sugen på att prova men nu vet jag inte om jag vågar!