söndag 23 mars 2008

60-talsbasker eller tantmössa?

Nu förstår jag inte riktigt hur jag tänkte. Livet ska vara färgglatt, utropar jag, och beställer grått garn för att virka mej en basker.

Jag beställde mönster och garn nästan i samma sekund jag såg den här baskern hos Madame K. Så fin! Och dessutom behövde jag verkligen en mössa. Sen blev det mildväder och garnet har blivit liggande till nu. Men på påskaftonskvällen i stugan virkade jag den. Och den blev ju jättefin, om än lite grå, men på tok för liten. I mönstret står det att man ska lägga upp 52 maskor med virknål 6. Jag lade till tio och använde virknål 6,5. Men det blev ändå för litet. Nåja, Sprallin får en fin tantmössa till hösten... Se den tjusiga modellen med vattkoppa på halsen.

Jag har inte virkat på evigheter, men det är hur kul som helst. Det jag gillar allra bäst är nog respektlösheten. Man kan öka lite och minska lite som man vill och allt blir snyggt. Så nu ska jag köpa lite mer garn, i någon skön färg, och virka en som blir lagom stor till mej. Så det så!

Garn: Eskimo, 2,5 nystan
Mönster: Strikk, ”Virkad 60-talsbasker med muscher
Kul: Att virka, jag hade nästan glömt bort hur kul det är!
Dumt: Det där med storleken. Och vattkoppor – vad ska de vara för?

10 kommentarer:

OttoPippi sa...

Hej Botilda! Ååå, nu vill jag också sätta igång och virka :) :). Jag stickade en del förut och det är ju också kul, även om det tar lite tid. Men virka. Skall kanske börja försöka. Jag som precis ska få till det med att börja sy... Och tide är liksom alltid emot en. Nåväl, du har en jättefin blogg, har lagt in dig hos mig. Hoppas du inte tar illa upp. Ses i cyber!
/Lisa

madame k sa...

vad roligt att jag kunde virkinspirera! jag håller med om att det verkligen är en glädje att virka. fort och lätt går det och blir det fel är det nästan alltid enkelt åtgärdat. jag har dock haft motsatt problem med mönstret -mössorna blir på tok för stora. det säger en del om hur olika hårt vi virkar! hoppas du snart får köpt nytt garn så att du får en mössa innan vintern tagit slut igen!

Botilda sa...

Vad kul, här kommer kommenterar från en som blivit inspirerad och en som inspirerat! Ottopippi, virkning är perfekt när man vill sitta tillsammans med andra... Den ena behöver inte utesluta det andra!

Just så, Madame K. Jag blev förbluffad över hur liten min (förstorade) mössa blev eftersom jag ju läst att dina blev så stora. Hur går det till? Nå, jag har beställt mer garn och hoppas att det kommer snart. Vattkoppskarantän och revanschvirkning verkar som en bra kombo...

www.syfroken.se sa...

Jag gillar modellen, mina har sitter bra runt huvudet, men jag tycker inte de blir tillräckligt pösiga på huvudet.
Du kan ju alltid virka en stor blomma eller bara virka luftmaskor ner i basker och dekorera den om du vill ha mer färg.

kokos flanell sa...

jättefin! är helt hooked på stora runda mössor. och jag bor i götet så det blir nog en promenad till strikk för inhandlande av mössa/garn. fast jag har inte virkat annat än långa snören innan så vi får se hur det går med den biten.

OttoPippi sa...

Jo just det!! Det har du ju rätt i! Det är ju faktiskt så med både virkning och stickning att man kan göra annat samtidigt. Tex sitta och prata med andra, eller titta på tv. Det är ju svårare med sömnaden. Lycka till med din revanschvirkning och mösstorlekarna!!!

Botilda sa...

Helt rätt Syfröken, fast jag väntar med att dekorera den tills jag vet hur höstkläderna ser ut. Men lite mer färg kommer det att bli på den, det är säkert ;-)

Kokos, det är bara att virka på. Det är kul och lätt! Jag tror att Garnstudio har en virkskola också. Ibland är det bra att bo i Göteborg (men som sagt, Strikk skickar gärna mönstret på post för oss som bor någon annanstans).

Jag är rätt säker på att jag hinner få garnet och virka en basker i rätt storlek innan det är för varmt. Vi har snö utanför fönstret nu.

Katatrina sa...

Var ute och kollade runt lite och hittade din sida Jätte fin mössa och påsksockarna var ju helmysiga
Man blir så inspirerad av att var ute och kolla lite
Har just börja att blogga

BONGI sa...

Vilken söt liten modell - hoppas att vattkopporna kliat klart snart!! och mössan är riktigt stilig den med!!

á Yeliqa sa...

Åh vilken söt modell och mössan ser ut att passa perfekt på henne :) Själv är jag också inne i värsta mössvirkarperioden och det är sååååå kul.