måndag 17 mars 2008

Tunika och byxor med mudd


Jag gjorde om mitt nya favorittröjmönster lite och sydde en tunika. Det gick toppenbra – om jag bara hade tänkt på att en tunika bör vara lite längre än en tröja. Därav den breda påsydda mudden i nederkanten. Det syns inte så bra på bilden, med nederdelen är bredare än överdelen och rynkad.

Tack vare Meedom och Meedom har jag nu nästan lärt mej att sy på kantband av muddtrikå. Jag tycker verkligen, verkligen om den boken! De säger att muddremsan ska vara 25 procent mindre än det man ska sy fast remsan på. Och det funkar! Jag drog lite för mycket i hörnen, men inte så att jag vill sprätta upp igen. Till nästa gång vet jag ännu bättre bara. Kantbanden i ärmsluten blev äntligen precis som jag vill ha dem.

Byxorna är mitt omgjorda Ottobremönster. De här två mönstren passar så bra i storlek och form att jag har använt dem mycket nu. Toppen!

Mönster: Tröjan från Ottobre 1/2005, byxorna från Ottobre 4/2007
Tyg
: Trikå från MG tyger (tror jag), velour från en 25-kronorsstuv på Syfestivalen och inte alls samma kvalitet som Hilco samt muddväv från Syfestivalen för ett år sedan
Svårighet: Att inse att det är för sent på kvällen för att fortsätta sy... Det tog en kväll extra att bli klar
Glädje: Att det går så lätt med nya maskinen
Trist: Att den gamla maskinen bråkar

6 kommentarer:

Anonym sa...

Superfint blev det!

Det där med kantbanden stämmer nog på ett ungefär som jag brukar göra dem. När de varit för långa först och blir sladdriga och jag sprättat och gjort om :-).

Jes sa...

Vilken fin dress!!

á Yeliqa sa...

Härliga tyger och så kul att det går bättre och bättre för dig med kantbanden

Gulligan sa...

Fint! Tycker tunikan blev snygg med mudden!

Anonym sa...

Snyggt, milda goa färger. Kul att du har fått till kantbanden så du blir nöjd. Såna bekymmer kan ju få en att ge upp.
/Klockarbarn

Botilda sa...

Tack. Idag är Sprallin så fin i sina nya kläder. De passar jättebra på. Jag längtar faktiskt efter att få ge mej i kast med ännu ett kantbandsprojekt - bara för att bevisa för mej själv att jag kan!