söndag 10 augusti 2008

En till...

Det skulle bli en tunika, men det blev galet och slutade som ytterligare en raglantröja. Och nu måste jag nog strax göra ytterligare en, för jag har en idé till att testa... Här har jag nästan följt Lennartssons mönster.

I ärmsluten sitter kantband eftersom jag tyckte att jag behövde träna på det. Det blev riktigt snyggt, men är lite fusk eftersom jag sydde på kantbanden först och sydde ihop ärmen sedan. Min maskin klarar inte av att sticka ner sömmen vid kantbandet, men troligen gör det inget för funktionen i alla fall. Som ni ser drog overlocken inte heller alldeles jämt utan det skiljer en millimeter i ärmen – men det överlever jag.

Jag har en teori: Man syr sämre i tyger man inte tycker om. Vad tror ni om den? Den randiga trikån i den här tröjan är visserligen Eisertrikå som så många lovsjunger, men det är ett ersättningstyg som jag inte hade beställt. Jag har sytt lite till av samma tyg och det vill sig bara inte.

Mönster: i stort sett Lennartsson ”Sy kläder till barnen i mjuka tyger”, storlek 100 cl
Tyg: röd och randig Eisertrikå, saffransgul mudd från Jofotex (ganska kraftig, men en ny favorit)
Kul: jag kom på ytterligare en idé som jag måste testa – alltså kommer fler tröjor
Bra: Sprallin kommer att ha bra extrakläder på förskolan som börjar igen i morgon
Trist: det blev ingen tunika, för jag var för obetänksam. I stället bidde det ytterligare en tröja...
Tips: jag gillar verkligen dekorsömmarna, men ska tänka på att vända dem uppåt om jag gör dem igen. Bättre med intryck av breddad bröstkorg än ihoptryckt!

7 kommentarer:

Galenmama sa...

Har själv samma tyg men jag gillar det :) Kan nog hålla med om att man syr sämre i tyger som man inte tycker om ... Vet inte varför det är så men det bara är så :)

Nikka sa...

Numera syr jag nästan alltid fållen eller kantbandet i ärmar och benslut innan jag syr ihop. Ja, det blir snäppet fulare, men det är mycket mindre pill, och tittar man på köpekläder är det allt som oftast sytt i den ordningen. Kanske skulle göra annorlunda om det var gebortskläder, men kläder ämnade att stanna i huset - där vinner smidigheten.

OttoPippi sa...

Snyggt resuktat trots "missen". Tycker absolut inte at du fuskar! Så gör jag jämt :-)

LinSar sa...

Jag syr med ihop på det sättet.

Gekko sa...

Jag syr också på det sättet, ett tips (som funkar på min maskin iaf) för att sticka ner är att lägga något lika tjockt under bakre delen av pressarfoten, då går det plötsligt bra att sticka ner. Men det är kanske inte det som är problemet?

Jag instämmer i att tyg jag inte gillar inte vill sig..

Botilda sa...

Jahaja, ett gäng fuskare ;-) Men Nikka har rätt, konfektionskläder är ju alltid sydda så och på kursen på Tillskärarakademin förra hösten var det så vi fick lära oss. Så det är väl inte fusk egentligen, bara inte riktigt lika snyggt.

Jag ska prova Gekkos tips nästa gång så kanske det blir lite bättre.

Thea sa...

Å, det där tyget som är så fint!
Men jag vet inte om din teori stämmer på mig. Ibland tänkte jag att jag bara ska testa nåt och slänger ihop det..och då plötsligt funkar maskinerna som de ska och allt klaffar...