onsdag 27 augusti 2008

Äntligen balanserar mina elefanter också

Till slut har jag klippt i elefanttyget. Det blir lite mycket med bara elefanter, så den här tröjan fick den väldigt praktiska dagisbarnsfärgen vitt till ärmarna. Och – se och häpna – rosa halsmudd och ärmlinning. Det hade ni inte väntat er, va? Kommer att passa toppen till ett par byxor som kanske blir klara snart.

Mönster: Meedom och Meedoms raglan, form 1, storlek 92 något förlängd
Tyg: elefanter och vit interlock från Jofotex, mudd från Tygverket
Kul: att det numera är lätt och går snabb att sy en snygg tröja (jag har börjat fuska med kantbanden i ärmarna)
Dumt: att det blir buckligt när jag stickar ner halsmudden. Min symaskin verkar inte klara av att mata fram så tjocka tyglager ordentligt, stygnen blir pyttiga och tyget utdraget.

8 kommentarer:

LumLum sa...

Snygg! Är sugen på att ge mig på lite mer av mina elefanter, men har lite andra måsten på att-göra-listan som måste gå före.

OttoPippi sa...

Jag som bara älskar rosa och rött ihop!!! Härligt!! Jag fuskar hela tiden med muddrullån, både i ärmar och hals! Vem bryr sig? :-) :-)

Y sa...

alltid snyggt med rött och rosa tillsammans! jättefin tröja!! jag är en sucker för rödorange och rosa tillsammans. Marimekkoskadad. Jag är förresten på väg att bli marimekko/gudrun sjödentant. Hemskt va? ;-)

LinSar sa...

Snygg!!

birkali sa...

och de balanserar fint
Har förresten länkat till dig blogg så den är så härlig. Hoppas att det är ok.

Botilda sa...

Röd-orange-rosa = snyggt. Jag kanske också är Marimekkoskadad? Men någon Marimekko- och Sjödéntant har jag svårt att se mig som, och inte dig heller Y.

Birkali, så klart. Nu har jag nosat runt lite på din fina blogg också och lägger in den i min reader.

Anonym sa...

Ja, rött och rosa är en fin kombo tycker jag också! Kommer ihåg hur jag retade lillsyrran och sa att hon ju inte kunde ha rosa kläder för att hon var rödhårig. Jag var egentligen bara avundsjuk och det var någon vuxen som sagt att man inte kan ha de färgerna ihop. Undrar var de människorna är idag? För det är ju bästa färgerna! :-D

Helena Englund sa...

Åh, vad roligt med en sy-barnkläder-blogg! Jag sydde jättemycket till mina barn när de var små. Det började med att min studentekonomi tvingade mig, men sedan fortsatte jag för att det roligt. Särskilt trikåplagg blev snyggare, mer välgjorda och faktiskt till och med billigare än H&M. Men det vår då, det. Numera syr jag knappt i en knapp.