tisdag 19 augusti 2008

Sen blev det en till


Efter att ha sytt den röda tröjan till mig själv, funderade jag på om det inte skulle bli snyggt med bred mudd i stället för manschetter i ärmarna. Kanske skulle halsringningen också kunna sys med med mudd – framför allt skulle den bli enklare att sy. Sen bestämde jag mig för att förenkla ytterligare och strunta i att sätta rynktråd i framstycket. Av tre beslut var två rätt. Men det hade blivit mindre bubbligt med riktig rynkning.

Tröjan blev extremt snabbsydd och det är väl inte osannolikt att jag fixar till en långärmad variant av mönstret också. Gillar när jag hittar sånt som funkar!

Jag har inte sytt i viscosetrikå förr. Den beter sig inte riktigt som bomullstrikå, bland annat är den inte alls lika stretchande. Men mjuk och fin lyster och ett härligt fall blir det.

Mönster: Tilde textil och Allt om handarbete, augusti 2008
Tyg: viscostrikå från MG-tyger från förra året när alla skulle ha svartvita babydolltunikor (det blev så vanligt att jag la ner projektet att sy en egen), och saffransgul mudd från Jofotex
Kul: snabbt och snyggt
Funderar på: att klippa upp halsmudden fram och gör om med rynkning för att slippa bubblet - jag ska ha den på mig i morgon så får vi se vad jag tycker efter det
Trist: att det snart blir för kallt för kortärmat?

3 kommentarer:

smock sa...

Jättefin tunika! Nu blev jag inspirerad att sätta bred mudd i halsringningen, så bra att jag kikade här innan jag satte igång med mitt pojekt :)

Kånkarong sa...

Kul med något till dig själv och fint blev det! Både denna och den förra. Kanske kan till och med jag sy en sån här till mig själv...! :)

Charleston sa...

Läckert! Men du kan väl ha en långärmad under?