fredag 2 januari 2009

Jag måste ha varit snäll

Jag måste ha varit snäll förra året, för i julklapp fick jag minsann en ny kamera. (Men några bilder kan jag ändå inte visa eftersom mitt bildredigeringsprogram krashade tillsammans med datorn och nu kan jag inte begripa var jag lagt installationscd:n.). Dessutom – och mer syrelaterat – fick jag ett klädabonnemang hos Orkan Lia! Förstå hur snygg jag kommer att vara i år :-)

Kolla här vilken fin klänning det var i första månadens paket! Karolina som har Orkan Lia syr måttbeställda kläder i precis min stil och ofta i tyger som har några år på nacken. Jag är så glad att jag, och tomten, hittat henne.

Eftersom det var overlocksymaskinens tur att braka ihop strax före jul har jag inte sytt ett dugg i julhelgen. Tack och lov hann jag med de sjalar som var beställda, sen sade maskinen stopp. Den kommer inte tillbaka förrän efter trettonhelgen. Nu hoppas jag att allt som kan gå sönder har gått sönder, och att allt och alla håller sig hela och friska under 2009!

9 kommentarer:

fante sa...

Du/ni har verkligen haft otur med saker som går sönder :( Men någon gång måste ju turen vända?!?

Vilken smart idé med klädabbonemang. Det vore verkligen något för mig som så sällan köper något nytt plagg ...

rino sa...

ja du måste verkligen ha varit snäll;-) jättesnygg klänning! så diskret och så det där skrikande rosa. Har funderat en hel del på det där på sistone, att köra mer neutralt men med färgstarka detaljer.

Håller tummarna att du får friska maskiner o barn under 2009:-)

Maria sa...

Vilken fantastiskt bra idé med klädabbonemang! Man är ju rätt bra på att fylla på barnens garderober men rätt dålig på att fylla på sin egen!

mustafa sa...

märkligt, jag tänkte precis på ifall jag skulle unna mig ett klädabonnemang och så kom jag in på din blogg där det står att du nu ska skruda din i orkan lia-kläder.

iallafall, jag stod på marknad med orkan lia i somras så jag kan verkligen intyga att kläderna är lika fina i verkligheten och klänningen på bilden är superfin.

muhren sa...

God fortsättning!

och jag hoppas oxå att ni slipper mer trasigt!

Kram Linda

BONGI sa...

Men så underbart med klädabonnemang!!! Super snygg klänning!

Botilda sa...

Ja, nu måste turen vända!

Abonnemanget är verkligen toppen och Karolina hur trevlig och bra som helst. Det är rätt svårt att hitta kläder som passar om man inte har standardstorlek - jag går alltid och drar i ärmar och tröjkanter... Men inte längre! Klart att ni också ska abonnera!

Y sa...

grattis!!
jag har spanat på hennes grejjer. Hon finns ju mitt i Linkeboda.

Hoppas du har tekniken med dej det nya året! istället för mot...

kramar
/Y

Lisa sa...

Jättesnygg klänning. Det ska bli så kul när jag lärt mig helt från grunden att konstruera mina egna mönster. Då får jag helt måttanpassade kläder efter min kropp som kommer sitta som gjutet.

Mina presshästar/ärmbrädor var klädda under med någon typ av stoppning sedan var det linnétyg ovanpå som var fasthäftat. Det tyget var rätt dammigt och förstört efter stått på min mammas vind under 30 års tid, så jag valde att sy överdrag och dra på. Jag kunde ju också tagit av häftklamrarna och bara bytt ut tyget som var på, men det är rätt skönt att kunna ta av och tvätta mellan varven.

Om du tar en bild på den ärmbräda så kan jag se om jag kan hjälpa dig och lista ut vilken sida som ska vara upp.

Ärmbrädorna ser ju olika ut och har olika mycket stoppning beroende på vad det är man pressar, så hur mycket du vill stoppa får du fundera ut. Mina är ganska flata och inte stoppade upp åt toppen som vissa andra är.

Kraaaaaaaam