fredag 14 november 2008

Japanska byxor

En sybok att bli kär i... Jag kunde omöjligt förutse mig vad det skulle föra med sig när jag började sy igen för ett par år sen. Beställa mönsterböcker på japanska till exempel – det hade ingen varnat mig för. Men de är underbara! Jag har två i min ägo och suktar efter fler. Enklast, men inte snabbast, beställer man dem genom Yes Asia.

Så när Sprallin behövde ett par byxor att ha till landskapstunikan vid dagisfotograferingen ville jag prova ett byxmönster ur boken.

Det blev de här i blå manchester från Jofotex (passar också väldigt bra med de blå ugglorna). Resår i midjan, lite utsvängda byxben, fickor fram – inte så avancerat om man sytt lite byxor förr. Syschemana i boken är mycket tydliga. Det börjar med en skiss där alla sömmar är numrerade så att man vet i vilken ordning de ska sys, sen kommer detaljer på eventuellt besvärliga moment. Jag skippade hängslen på det här paret, men kan nog tänka mig ett par med hängslen också.

Bilderna i boken är så vackra att man kan bläddra i den och bara drömma. Snygg design, snyggt foto, användbara mönster och beskrivningar. Titta bara!


[Sprallin har en blomma i fickan]


Mönster: ”Kläder för pojkar och flickor” (ska den japanska titeln betyda, men vad vet jag)
Tyg: Jofotex och lite återbruk
Glad: över min nya bok! Och över att mönstren är så snygga och coola. Och att byxorna blev bra, om än lite stora
Arg: över att jag slarvade med fickorna och sydde på stickningen i efterhand

11 kommentarer:

Mimmi sa...

Du vet väl att det är förbjudet att fresta på detta viset ;-)

Det boken verkar ju helt underbar! Det är tur att jag är så feg att beställa från utlandet, annars skulle man bli mer fattig än man redan är. :-D

Katarina sa...

Å vilken härlig bok! Du har inte lust att ha en mönsterbytar- barnlek- och kaffedrickarträff nån dag? :-) Om man nu kan lyckas kombinera allt det utan allt för stort kaos :-)

Botilda sa...

Mimmi, vissa saker får man lov att ompröva ;-)

Katarina, klart jag har. Kaos och skapande går hand i hand... Men det får bli först efter första advent. Fram till dess är all tid satt åt Galleri Hemsytt. Och dit måste du ju också komma! (mer info om bara någon dag)

Skaparstigen sa...

Boken ser ju jätterolig ut! Men det är långt kvar innan jag skulle våga mig på något sådant! Snygga byxor, nu blev jag sugen på att sy nåt av min blå manchester som jag hittade på loppis nyss!

Lilla Gryn sa...

En sån bok skulle jag vilja ha!!! FY på dig att frestas....

Marie Frost sa...

En sån fin bok! Den väckte definitivt ha-begär hos mig...

Byxorna blev jättefina, jag är lite kär i den blå färgen också!

Heimlaga sa...

Finfina byxor!

mustafa sa...

vilken grym bok det verkar vara. och vilket sammanträffande att sådana brallor står på min att-sy-lista.

märkvärdig sa...

Underbart! Jag såg Sprallinen i hela outfiten i tordags. Supersnyggt!

Botilda sa...

Tack!

Lotta Sultan sa...

så fina! impad över att kunna sy på kinesiska!