lördag 22 november 2008

Tygkassar spar miljön


Tjoho, jag har äntligen sytt en kasse till mig själv. Många saker att vara glad över, förutom själva det faktum att jag nu har en egen kasse. Dels fick jag testa min nya skärmatta och rullkniv – oj vad lätt det gick! Dels kom jag på hur man får fast bottenplattan på ett superenkelt sätt (bara att overlocka fyra raka sömmar – inte sitta och försöka få till hörnen som jag gjorde i förra försöket). Och så har jag skaffat kantband på rulle. Bara att åter konstatera hur skönt det är med riktiga saker.

Att det här är Knåpmoderns mönster är väl ingen som tvekar om. Men det finns andra. Jag hittade till exempel en sida med ”morsbags”. Det verkar vara ett projekt där syjuntor gör kassar som de sedan delar ut utanför matvarubutiker. Det mönstret kan nog vara värt att testa det med.

Mönster: Knåpmoderns dagiskasse
Tyg: Stadsmissionen
Glädje: att det var så lätt att sy väskan den här gången och att jag nu har en alldeles egen
Mindre kul: skulle väl vara att jag blivit sjuk och inte orkar sy så mycket i helgen som jag hade planer för.

[Fina Sprallinen på väg till mormor och morfar över dagen. Med nya fotominen...]

6 kommentarer:

Y sa...

"skitfin" sa T. undrar var hon har fått det ordet.... och undrar vad hon gör uppe såhär dags.

rino sa...

Klart du ska ha en egen kasse! (fast tjejen var söt med den också) Dagiskassarna är perfekta, jag har alltid minst en med mig när jag är ute.

Skärmatta har jag varit för snål för, dom är väl superdyra... Var köpte du din?

Botilda sa...

Y, hon kikar uppenbarligen på sybloggar och härmar sin mor ;-) Fast jag undrar om det skitfina var väskan eller Sprallinen.

Rino, hon fick bara låna den. Skärmatta, kniv och linjal köpte jag på Stoff och stil. Inte superdyrt men superbra. Därifrån kommer också kantbanden på rulle – köper man 25 meter ska det väl räcka en liten stund i alla fall.

Annika sa...

Okej, hörnen - HUR? jag vill också veta hörnknepet!

Fiffiluren sa...

Fiffiluren pekar och skriker "Sprallin" och "Bää" (om tyget) upprepade gånger. Det var uppenbarligen roligt att se henne på bild. Sprallinen passar otroligt bra i landskapsklänningen med de blå ärmarna o mudden. Fint! - Så kul att ha en egen väska och roligt att höra att grejjerna funkade så bra!

Botilda sa...

Nikka, jag kan visa. Men kanske dröjer det några dagar innan jag gör det inlägget.

Charleston, tur att de får se varandra lajv till helgen. Bilder är kul, men verkligheten bättre.

Tack för fina kommentarer.