tisdag 18 november 2008

Pocketfodralens vara eller inte


En bok och lite godis. Det är vad hemlisbytet ”Pocket och prassel” går ut på. Jag är med där i min andra blogg Tilde text. Bytet varar i tre månader och man skickar ett paket i månaden. I det sista jag skickade låg en deckare för sträckläsning, en påse non-stop och några ljus. Och ett pocketfodral.

Fodralet är sytt ungefär enligt Rinos beskrivning, men jag lade till foder. Eftersom jag inte hade några passande knappar hemma uppfann jag en lösning med bara snodd.


Det var kul och gick snabbt att sy fodralet. Men liksom Rino undrar jag över den egentliga nyttan. Använder man dem? När man läser böcker man skäms lite över på bussen kanske? Jag har betänkligheter, men har ändå redan planer på en julklappsversion och en strandversion...

Instruktion: Rino
Tyg: ”candle light” från Alexander Henry
Tillbehör: fodret är ett gammalt lakan, kantbanden är traderade, rundresår från Coop och bokmärkesbandet från en förpackning nya lakan
Glädje: att göra något nytt och att göra det snabbt
Fundering: är detta en nyttopryl eller en helt onödig grej?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Har också funderat mycket över nyttan, och tror att de som främst har användning för dem är sådana som är jätterädda om sina böcker samtidigt som de gärna läser dem i badkaret och i regnet när man väntar på bussen och så vidare... men det är bara en gissning för själv är jag inte ett dugg rädd om böcker. Hundöron är en bra uppfinning. ;D

Mallaching sa...

Fint pocketfodral! Jag har testat den där varianten på stängning med, men jag tyckte att den drog för mycket i kantbandet på vardera sida... Kardborre funkar bra om man inte vill ha knapp :) Ett pocketfodral är en perfekt gåbort-pesent med en ny bok i :) Nyttan är att det är snyggt och man kan matcha med väskan och dyl. Jag har lite samma fundering som dig, men då gäller det näsduksfodral, ja förstår va du menar :) Men jag tycker jätte mycket om pocketfodralen och har sålt en hel del så, så tokiga kan dom inte vara! ;)

Botilda sa...

”Nyttan är att det är snyggt” Underbart! Så är det så klart.

Mallaching, du gör verkligen ursnygga pocketfodral. Och det kanske är som gåborts-present de funkar bäst. Tack för stängningstipsen. Resåren drar mycket riktigt lite i kantbanden - jag får experimentera lite med andra lösningar (eller gå ut och köpa knappar).

med nål och tråd sa...

Nyttan, tja ingen alls skulle jag vilja säga. Istället som omslagspapper när man ger bort en bok i present. Men vad är nyttan värd när det är roligt att sy?? Men hemskt snyggt tyg det där Candle Light. Var har du beställt/köpt det någonstans?

Botilda sa...

Jag tror att jag köpte det via tyska Volksfaden (www.volksfaden.de - mycket bra sida!). Tyget är från 2006 års kollektion, så jag vet inte om det finns kvar någonstans. Du får googla.

med nål och tråd sa...

TACK för tipset, håller med dig, det är ju en helt fantastisk sida. Massor med fina tyger.

Anonym sa...

Det är ett jättevackert pocketfordral. Och jag använder mitt jag köpt från bluebox som skydd när pocketen skall ur och ner i väskan ständigt och samt.

Botilda sa...

Tack! Nu ska jag sy några till att ta med till Galleri Hemsytt.