söndag 16 november 2008

Treårströjan med kjol

[Ber om ursäkt för den hemska bilden.
Det blev inte bättre än så här när vi hade brådis iväg och skulle slå in paket. Synd!]


Vi har just kommit hem från vårt första barnkalas. Barnet som fyllde år har vi känt sen både hon och Sprallin låg i varsin mage (ja, ni förstår säkert hur jag menar). Vi bor rätt nära varandra, men träffas ändå inte så ofta nu förtiden. Men tjejerna är liksom självklara för och med varandra. Sprallin sa så fort jag sytt pixiväskorna att en av dem skulle V ha. Så det fick hon i ett av paketen.
I det andra låg en likadan tröja som Sprallins, fast med röda ärmar.

Och en kjol med vinröda kantband och mudd. Jag struntade i att rita om det andra mönstret och sydde efter mitt beprövade mönster i stället. Fast jag behöll rulllfållen, för den blev så himla bra. Kjolen ska egentligen ha avvikande tyg i fickorna, men eftersom tröjan är lite rörig i mönster gjorde jag dem enfärgade i stället. Det hade nog varit snyggt med vinröd tråd till rullfållen, men det hade jag inte hemma.

Mönster, tröja: Meedom och Meedom ”Børnetøj 0–3 år”
Mönster, kjol: eget
Tyg: genomgående Jofotex
Trist: min kamera, den sjunger verkligen på sista versen nu
Kul: att Sprallin hjälpte till när vi sydde fast namnbanden, och att hon var med och valde vad kompisen skulle få i present

3 kommentarer:

LinSar sa...

Härligt set

Anonym sa...

Ohh, det där snygga tyget igen. Jättesnyggt till rött också.

Anonym sa...

Såg att du var medlem på Blog.lovin och jag tänkte att vi kanske kunde hjälpa varandra genom att prenumerera på varandras bloggar. Jag har lagt till till dig nu och skulle uppskatta om du ville göra samma sak.

omdigitalkameror.se
Stefan