fredag 6 april 2007

Enklaste byxan, också tillkrånglad
Det här är de allra enklaste, superlätta byxorna (joggingbyxor) från ”Ny barnkläder” av Elsebeth Gynther. Krånglet hittade jag på alldeles själv, och den lilla extra tvisten fick jag på köpet.

Jag ville sätta samma resår i byxbenen som jag satte i ärmarna på den här tröjan. Det var lätt. Men sen ville jag ha något lite extra och uppfann en ficka som jag också kantade med resårbandet. Det gick rätt bra att sy fickan eftersom jag inte hade sytt ihop innerbensömmarna än. Därefter höll min maskin inte alls med om att det vore briljant att förstärka ficköppningarna med en knapphålssöm. Det blev helt enkelt för tjockt. Nu hänger ju inte Sprallinen med händerna i fickorna, än, så det är inget stort problem. Jag kan leva med att det inte ser perfekt ut.

Tvisten kom när jag sytt ihop bensömmarna. Något var inte alls som jag tänkt. Jag hade blandat ihop fram och bak! Så nu har byxorna fickor på rumpan i stället för fram. Fast det ser lite koolt ut det med, eller vad tycker ni?


2 kommentarer:

Charleston sa...

Ja, det är märkligt hur knixigt just det enkla kan bli - vad förvånad man blir också! :-D

Du syr mycket fint, du!!

Botilda sa...

Tack. Jag fattar inte varför jag måste krångla till det bara. Nästa projekt är en mössa. En enkel, simpel mössa, som ska bli precis enligt mönstret. Nästan...