söndag 8 april 2007

Solstrålemössa


Jag hade lovat mig själv att inte krångla till nästa projekt, utan bara följa mönstret och anvisningarna. Det gick ju bra. Och snabbt (kanske för att jag ville bli klar och kunna börja hitta på eget igen?).

Mössan är sydd i dubbelt tyg och går därför att vända. Antingen är den gul-orange eller röd-orange. Enligt mönstret ska man vika upp kanten, men jag tror att vi kommer att låta den vara ovikt. Faktiskt var det ganska skönt att ha ledning av ränderna när jag sydde den här; jag är nog lite slarvig annars och skulle inte ha matchat ihop tygerna lika snyggt. Trikån är från E-slöjd som jag gillar mer och mer. Charlestone har skrivit om hur det är med E-slöjd och jag kan bara hålla med.

Sen vet jag inte hur smart det är att göra mössor utan hakband till en liten sprallin som gjort det till sin sport att ta av sig mössan och slänga i backen under promenader - och sen le det där änglaleendet som gör det omöjligt att bli arg.

Mönster: ”Nya barnkläder”, Elsebeth Gynther
Tyg: E-slöjd
Svårighet: lätt
Tips: förläng luvan ännu lite mer

8 kommentarer:

Anonym sa...

Den ser fin ut. Kul att man kan vända på den.
//klockarbarn

Botilda sa...

Ja, den blev fin, mest tack vare det sköna tyget. Sambon blev avundsjuk på dottern och ville ha en egen. Det kan han väl få, så nu får jag fundera ut ett vuxenmönster.

mamman pysslar sa...

Jättesöt.
Roligt med en vändbar mössa.

Gekko sa...

Hihi, vad roligt:-)
Jag sydde precis samma mössa igår! Fast jag har det gul-orangea tyget på båda sidorna så din är ju lite mer sofistikerad...
Jag har en plan om att lägga ut min i bloggen ikväll. Håll till godo;-)

Gekko sa...

Den var jättesöt på Sprallinen också ju! Vilka godingar de är:-)
Din ser onekligen lite större ut på din tjej!

Carolina sa...

Hej!
Hittade din blogg när jag sökte på e-slöjd på google. Fin blogg, får jag länka?

Jag undrar om E-slöjds internetsida bara tillfälligt är nere eller om man måste kontakta dem på annat sätt. De verkar ju ha finfina tyger. Jag är ute och letar tyg till en bärsjal... Inte helt lätt.

Var köper du dina mönster, jag blir riktigt sugen när jag tittar på dina fina alster.

Botilda sa...

Hej Carolina, vad kul att du hittat hit! Det är klart att du får länka.

E-slöjds tyger är fantastiska! Möjligen är de lite för tjocka för sjal - jag vill minnas att min Mobywrap var tunnare men kan ha fel (den är utlånad nu så jag kan inte kolla).

Mönster finns det många fina - gratis om man lånar dem i böckerpå biblioteket. Jag har Gynthers ”Nya barnkläder” och så modifierar jag lite efter eget huvud. Oftast har jag skrivit var mönstret kommer ifrån i bloggen.

Lycka till med dina projekt - nu ska jag hoppa in till dig och kika lite!
/B

Thea sa...

Nu ser jag din fina mössa! Visst är en färgkombinationen fin! Jag hade den ju till min bodysuit också.