söndag 21 oktober 2007

Manchesterkjol


Vi ska fira mormor i morgon och Sprallin ska vara fin i den orangea sammetstunikan och en brun manchesterkjol. Kjolen har två motveck fram och bak och resår i midjan. Jag är inte helt säker på att jag gjorde som det var tänkt med motvecken – men mitt sätt fungerade bra det med.

Tillägg: mycket suddig mobilbild på väldigt fin Sprallin!


Mönster: Ottobre 4/2007
Tyg: Manchester från Sundbybergs tygcentrum
Kul: Bra mönster. Jag höll nästan på att göra en till i bara farten, men kom på att det väl är bäst att prova den här kjolen först.
Tips: Plagg i manchester ska skäras så att luggen ligger medhårs, enligt min sykurs (alltså tvärtemot velour och sammet).

7 kommentarer:

KLOCKARBARN sa...

Snygg!! Jag har planer på att göra en likadan men det har stannat vid en plan. Håller på med en jacka nu men tror att jag kommer att lyckas så där. Har fastnat lite vid att sy ihop den. Måste fundera lite mer innan jag fortsätter.

Botilda sa...

Tack, kjolen var verkligen jätteenkel att sy - gick på ingen tid alls. Jacka låter däremot avancerat! Ibland är det bra att få sova på saken, och inte som jag tro att man klipper och syr som en gud framåt midnatt...

Gekko sa...

Vad fin den blev! Jag har svarat på din kjolfråga i min blogg nu. Tack för tipset om manchesterluggen, jag har ju trodd att det skulle vara det samma som velour och sammet... Ska jag komma ihåg till nästa gång! Undrar vilka flera saker jag gör fel?

Charleston sa...

Åh bara åh, vad fina kläder Sprallinen har fått nu. Kjolen matchar ju jättefint med tunikan.

Botilda sa...

Tack för svaret Gekko. Och för berömmet. Hon blev verkligen jättefin med tunikan och kjolen - fast själv tyckte hon nog att det finaste av allt var att ha strumpbyxor ;-) Som den fånigt stolta moder jag är, lägger jag ut en suddig bild tagen med mobilkamera på ensemblen.

Hanna sa...

Så fin! Kul att se en kjol av just det mönstret, jag har nämligen också funderat på att sy en sån men inte kommit till skott. :)

Och vad söt hon är!

Gekko sa...

Vad roligt med barn, det är klart att det fint med strumpbyxor! Kul med bild på Sprallinen i dina fina alster!