lördag 1 december 2007

Förhoppningsvis varma fleecebyxor


Hur dålig känner man sig som mamma när dagispersonalen berättar att ens barn frusit ute på gården och fått gå in tidigare än de andra? Så dålig att man skyndar hem, tar fatt i närmsta fleecebit, sätter sambon på att klippa ut mönster och syr när barnet somnat för natten.

Det blev för litet... Men nästa dag blev det varmare ute så jag fick lite tid att göra ändringar. Och plötsligt blev det inte bara panikbrallor; plötsligt blev de ju riktigt snygga! Det blommiga tyget är ett gammalt påslakan (som så klart har fleece under sig) som jag traderat mig till. Det enda tråkiga är att jag inte var mer noga när jag sydde kantbanden. Jag tycker att det är svårt med svängarna, men det hade säkert blivit snyggare om jag sytt lite långsammare.

Nu ska hon förhoppningsvis slippa frysa. Och jag blev sugen på att göra matchande jacka, halsduk och mössa.

Mönster: ”Nya barnkläder”, Elsebeth Gynther (modifierat, så klart)
Tyg: Sprallins farmors fleece, retropåslakan och kantband av trikå från Dollys
Svårighet: medel, de där kantbanden...
Tips: Det vävda tyget töjer ju inte på sig som fleecen, därför hade det varit bättre om den blommiga remsan varit en aning större än fleecen över och under.
Fundering: Kanske skulle det vara lättare med kardborrknäppning i stället för de stora tryckknappar som sitter där nu.

6 kommentarer:

hemligahemlis sa...

De ser jättesköna ut! Kan tänka mig att dagispersonalen tyckte att det var ett väldigt snabbt gensvar! Snittsig lösning på att de blev små förresten! På bilden ser man ju inte alls att det skulle vara något fel på kantbanden!

Gekko sa...

Oj, förlåt! Det var ju jag som skrev inlägget ovan. Jag var precis inne på Hemlissidan och skrev ett inlägg och glömde logga ut. Nu blev det spam till dig istället:-(

mammaM sa...

Vilka snygga byxor! Jag gillar verkligen designen. Säkert skönt med fleecebyxor i hängselmodell också.

Botilda sa...

Tack! Jag tycker själv att de blev bra, till slut, återstår att se hur de funkar med kläder under och overall ovanpå...

Gekko, spamma på du! Det är roligt med kommentarer ;-)

Mamma M, jo tanken var ju att de inte skulle glipa någonstans. Tror att de funkar bra. Fast kanske måste jag göra ett par med vanlig mudd också, som Sprallin kan ha när det är klänningsdagar.

mammaM sa...

Idag tog jag mej friheten att ta en närmre titt på byxorna där de hängde på dagis, och jag förstår inte vad du menar med kantbanden. I mina ögon såg det helt perfekt ut!

Jes sa...

fina byxor det kommer värma gott i vinter utan glipa mellan byxa och tröja.