torsdag 13 december 2007

Julkjol


Den här kjolen blev faktiskt precis som jag hade tänkt mig! Lite inspiration av Ottobrekjolen och lite eget pill för att få löparen att räcka till. Kul att få till det så bra, så snabbt!

Mönster: Ottobre 4/2007, med mudd och raka tygstycken
Tyg: Gammal jullöpare, röd mudd från tyghögen
Kul: Att det blev så bra, även om jag måste lära mig hur smal Sprallin är - mudden blev i största laget.
Trist: Att det inte var kjolväder ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul julkjol. Bra med kjolar. De blir fina utan att det blir opraktiskt. Mina barn gillar kjolar och börjar dansa så fort en kjol kommer på. Den lilla struttar runt och går på tå när hon gör sig till och visar upp sig i kjol. Nu har jag fått kläm på de där vecken som du sytt nu och det går jättefort att sy ottobrekjolen. Har sytt två såna i orangea-hjärtan tyget till barnens stora kusiner. Hoppas de blir glada.
/klockarbarn

Botilda sa...

Ja, kjolar är fint och bra - om de inte är för långa eller snäva; då kan man nämligen inte köra sin moppe upptäckte Sprallin i lusselinnet idag. Hittills har hon ju varit meset förtjust i strumpbyxorna, men med din hjärtekjol blev det själva kjolen som var intressant!

Det syns inte så bra på bilden, men det är röd mudd i midjan på den här kjolen. Och den är precis så att den passar utan att halka ner nu, vilket möjligen innebär att den kommer att funka nästa jul också.

Kusinerna kan väl knappt bli annat än glada? Jag funderar på att göra sådana till mina femåriga guddöttrar också. Däremot tror jag att den 14-åriga guddottern skulle protestera ;-) Kul med ett mönster som fungerar så bra!

Anonym sa...

Jag vet inte om jag skrev nåt om tvättråd på kläderma så jag berättar nu. Jag har tvättat hjärttyget i 40 grader innan jag sydde av det så det verkar funka bra. Mössan ska handtvättas eller köras på ullprogrammet i tvättmaskinen. Annars blir det pytte liten bebismössa av den :-)

//klockarbarn