onsdag 26 december 2007

Kaninkanin


Nu har jag vågat sätta saxen och symaskinen i det finfina kanintyget. Det blev en liten mössa som allra första alster. En härligt gullig, som jag hoppas ska passa lilla kusin bra. Jag gillar den lite toppiga formen.

Jag använde min nya kantbandsvikare för att göra kantbanden. Det blir snyggare än att bara vika och pressa som jag gjort tidigare. Sen sydde jag fast kantbanden med förstärkt raksöm i stället för falsk overlock och tvillingsöm – det blev toppenbra!

Mönster: Ottobre 1/2005
Tyg: JNY Design
Kul: Man blir bortskämd när man syr i E-slöjdstrikå, men det här var minst lika bra!
Favoriter: Markeringspennan som är så mycket lättare än skräddarkrita på stickade tyger, och kantbandsvikaren – hurra för fiffiga redskap! Och så den förstärkta raksömmen som blir så snygg; tvillingsömmen stiger ner på andra plats nu.
Trist: Inget annat än att jag inte har mer tid att sy...

19 kommentarer:

faster atta sa...

Vilken underbar liten mössa!

Mimmi sa...

Härlig mössa!

Är det kantbandsvikare till vanlig maskin? Fungerar den bra?

Yrväder/Sockertopp sa...

Oh, så fin! Jag har precis precis öppnat mitt tygpaket och sitter nu med hela högen i knät.....Undrar vad jag skall börja med...
Kantbandsvikare till trikåband....hmmm, det lät ju smart ju. Tack för tipset!

Gekko sa...

Vilken snygg mössa, och tyget är ju för härligt! Längtar efter mitt... Formen på mössan var ju jättesöt, kanske jag skulle härmas till nästa mössa, jag har inte det Ottobrenumret men det borde väl gå att ändra själv.

www.syfroken.se sa...

Jättesöt mössa!

Anonym sa...

Fin form. Lite annorlunda mot vad man annars ser och så det tyget...
Jag ska hämta mitt tyg imorgon, om det nu är det som avin gäller. Hoppas. Fast jag har ingen aning ännu vad jag ska sy.
/Klockarbarn

Jes sa...

Vilken fin mössa ,fin modell älskar tyget, väntar på mitt som ska komma på söndag med personlig leverans av min svåger.

Helen ( Svalis ) sa...

Lyckades hitta dig här av en slump, vilka fina grejer du har sytt :-)

Botilda sa...

Tack för fina kommentarer. Min invändning mot mössan är att det blir en söm mitt bak, som kanske skaver mot små bebisars huvuden.

Mimmi, det är en alldeles manuell kantbandsvikare jag har. Men den räcker rätt långt ändå ;-)

Gekko, du kan säkert rita en liknande form, men om du vill så får du låna mönstret av mig. Minsta storleken var 38 om jag inte missminner mig (har inte tidningen här), är det den du vill ha?

Svalis, tack. Kul att du hittade mig här; finns massor av sybloggar att bli inspirerad av, eller hur? Hur gick det med hoodiesen? (Kanske skulle du också börja syblogga så att vi får se vad du gör - och så vore det kul att träffa lilla miss Moneypenny och dig lajv igen.)

Gekko sa...

Jag har skickat ett mail till dig:-)

mari78 sa...

Supersöt mössa! Kikar in och inspireras utav din blogg. Hittar en hel del jag gillar och det ger mig fler idéer i mitt eget skapande. Skulle bli jätteglad om det var ok att länka från min egen blogg till din. Är det ok så svara mig gärna i min blogg
www.mari78.blogg.se
Kram

Kånkarong sa...

hej,
hoppas du har haft det bra över helgerna. Ser att du också provat Ottobre mönstret. Härlig mössa i härligt tyg! Måste hitta någon liten en att sy en i trikå också... Något nytt om onsdagkvällarna?
AnnaKaisa

Botilda sa...

Hej AnnaKaisa, ja, man ska ha små pyttisar att sy åt - det är så roligt.

Inget nytt om syjuntan (lite trögt att prata med skolan i december - de har ju lite annat för sig). Men vi vet att det blir, vad det kommer att kosta och att det är onsdagskvällar som gäller. Skulle tippa på att vi kan starta om några veckor när terminen är igång. Återkommer!

KlaramedK sa...

Jättefin mössa och fint tyg!! Jag försökte ju anmäla intresse till det där tygprojektet, men lyckades inte och sedan blev det för mycket att göra hemm å på jobb...suck, vem var det egentligen som höll i det där och kan det finnas fler meterar till salu tros?

CresceNet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
BONGI sa...

Åh, så fint!!!

Retro Elephant sa...

Måste bara fråga hurudan kantbandsvikare du har och varifrån den är köpt? :) Du kan ju skicka mig ett mail. Tips tas gärna emot gällande trikå och kantband, för det är något som skrämmer mig :P

//Lina

Retro Elephant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Retro Elephant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.