måndag 7 april 2008

Bussarong ”Brittsommar” (vuxen)

– Hej, jag heter Botilda och jag har klippt hål i ett påslakan som jag trätt huvudet igenom... Jag är, som ni hör, rätt tveksam till resultatet. Men idag har jag vågat ha den på mej på jobbet och färgchockat ett par svartklädda kolleger. Det var ju lite kul ;-)

Det enkla mönstret påminner lite om Gynthers barnmönster, tycker jag. Överstycket går från ärm till ärm och understycket är skuret på skrådden för att fallet ska bli snyggt. Halsen är kantad med snedslå så att det inte syns någon kant från rätsidan. Jag har gjort stickningar i orange på alla sömmar så att det ska bli lite mer arbetat.


Och nej, jag och Sprallin kommer inte att ha våra bussaronger på oss samtidigt.

Mönster: Kwik Sew 2917 som jag fick gratis på Kilotex i vintras
Tyg: Retropåslakan
Problem: Mönstret var väldigt stort, jag fick ta in ärm-sidsömmarna rätt rejält för att bussarongen skulle få någon form alls, som alltid fick jag lägga till en decimeter på längden
Tips: Snodden är gjord av en remsa klippt på skrå, ihopsydd med overlocken och sedan vänd med hjälp av... en hårnål! Jojomen, det är jag och Farmor Anka ;-)
Glädje: Färgerna!

14 kommentarer:

Jes sa...

Va fin den blev !!!

Ett Tu Tre sa...

Härliga färger! Kanske kollegerna också får mod till sig att bära andra färger än svart nu, det är ju faktiskt vår, och det ska ju märkas även på klädvalen.

Botilda sa...

Tack! Svart är jättefint och praktiskt (när man bara har svart passar mycket ihop) men tråkigt. Min svarta period får faktiskt vara över, nu ska livet vara färgglatt! Vore ju toppen om jag kunde påverka andra också.

mammaM sa...

Heja dej! Heja färger! Jag vill sy massor av liknande saker till mej själv.

Jag måste nog titta på bussarongen igen för att förstå det där med osynliga kantband.

PiraPäron sa...

Skräm de svartklädda kollegorna bara! Har precis samma problem och man får en hel del blickar när man dyker upp i färgglada kreationer! Mer färg till folket!

kokos flanell sa...

släpp färgerna loss det är vår!

Gulligan sa...

Underbara färger!!

BONGI sa...

Härligt!! Färgglatt är ljuvligt!!

Anonym sa...

Klockarbarn hejar på!!!
Klart att du ska ha färg. Modellen är ju intressant menjag misstänker att jag skulle se lite klumpig ut i den modellen. Jag är väl ett par meter kortare än du så fyrkant skulle bli mitt förnamn. Undrar när jag ska våga mig på att sy nåt till mig själv. Fundrar på att börja med en sommarkjol för enkelhetens skull.

Tina sa...

Läcker tunika,roligt med färg. Då syns man och har mkt mer personlighet, speciellt då också om man sytt själ. Bär den med stolthet.
Kram/Tina

rino sa...

härliga färger, lite som HMs marimekkosaker.
Jag tycker också att vuxengrejer ofta blir för stora o har för lite former. Man (jag iaf)behöver nog ha mönster till vuxenkläder, och moderna såna! Nån som kollat ottobres vuxennr, har dom bra modeller?
Kul att du sytt till dig själv!

Charleston sa...

Hallå där Klippdockan! Vilket snyggt kollage du har gjort av bilden! :-) Du, vi är bara så fega i att bära färgade plagg! Vi borde våga mer! Dessutom passar du jättefint i den där färgen! Det är så kul att se vuxenkläder och det inspirerar verkligen en till att sy själv! :-D

Botilda sa...

Tack för alla fina kommentarer och peppning!

KlaramedK sa...

vilket läckert tyg! Bussarongen ser verkligen skön och luftig ut...tänk en varm sommardag...!!