måndag 7 april 2008

Äntligen-byxorna


Så blev de äntligen klara! De turkosgröna som legat i olika stadier av ickefärdiga sedan mitten av oktober. De skulle egentligen bara haft en snygg liten benlinning i grönt, men då skulle de vara för korta nu... så det blev vanlig mudd i stället.

Jag hade för övrigt klippt till två par, och hade tänkt ge det andra paret i present till en tjej som blev två i november. De ligger fortfarande lika ofärdiga som i höstas. Jaja. Jag gillar färgerna, tygerna och skärningen, så kanske får något annat litet barn dem vad det lider.

Två byxor klara av fem – vad kommer att hända med de andra tror ni?

Mönster: Ursprungligen Allt om handarbete nummer 6, 2005, samma som de röd-orangea
Tyg: Velour från Nea Nobelle (Hilco) och grön muddväv från E-slöjd på Syfestivalen
Problem: Jag fånade till mej och tänkte ut en ”smart” lösning med fastsydd resår i framstycket och reglerbar resår i bakstycket – men det blev aldrig snyggt
Glädje: Äntligen klara!

8 kommentarer:

Jenny sa...

Visst är det skönt när man äntligen får tummern ur * och tar sig samman och gör färdigt ett UFO. Fin modell.

Jes sa...

Vilka fina byxor!!! Härliga färger, säger som ovan alltid lika skönt när ett ufo blir färdigt.

Botilda sa...

De sitter så bra på! Och mudden kommer att göra att de håller i rätt många fler centimetrar tror jag. Ufon stjäl energi, och det är ju onödigt. Men mina planer på att avverka ufona har ju fallerat rätt rejält, så nu kanske jag försöker glömma bort resten i stället. ;-)

Anonym sa...

De är så jättefina!!!!!
Gillar skarpt: Du skulle se mina stickade stövlar i raggsockegarn...ha ha ha...En är stickad och saknar endast knappar. Skojiga att göra och snabbt går det.
/Klockis

Hello sa...

Vilka jättehärliga vårfärger tillsammans.

Nä, man ska inte krångla till det och vara för "smart"... :)

KLOCKARBARN sa...

Vad blev det för storlek på byxorna? SKulle de passa min tös tro?
/Klockarbarn

Botilda sa...

Klockis, jag funderade också på det eftersom jag vet att du gillar färgerna. Det är ju faktiskt en väldigt god anledning att avsluta dem ;-) Ska kolla ikväll (men sen är vi borta i helgen).

KlaramedK sa...

Jättefina! härliga färger både på dessa och de där orange-röda! Mitt tips är att göra klart alla på en gång, typ liten serietillverkning, då brukar man bli bra på diverse momnet som att kantsticka osv!

=)