torsdag 21 februari 2008

Ingen Tomten igår, men idag fick jag paket


Hurra! Idag fick jag paket från min stickhemlis. Ett jättefint paket, som gjorde mej glad! Hemliga vännen har förstått att jag syr barnkläder (hm, kanske inte så svårt att inse) och skickade med två fina vindtäta tyger. Det blir en vårjacka, tror jag. Så sent som igår pratade jag om att jag ville sy en sån, så det var verkligen en fullträff! I paketet låg god choklad, som jag tror är utmärkt medicin för min förkylning. En söt anteckningsbok att skriva upp viktiga saker i följde också med.

Sist men inte minst låg det en härva underbart handfärgat ullgarn (handpainted lace pure wool) som absolut vill bli en sjal eller halsduk. Nu gäller det bara att hitta ett mönster som är lagom svårt. Jag har just blivit medlem på Ravelry, där jag också heter Botilda, och där ska jag säkert hitta något. Fast förslag här är också välkomna!

Stort tack min hemliga vän! Det är en sak jag undrar över, är båda tygerna som är vindtäta, jag har lite svårt att avgöra det när jag känner på dem.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad glad jag blir att du tyckte om paketet!
Det gula tyget är både vind och vattentät. Det mönstrade ska vara vindtät.

Carolina sa...

Fint paket! Den chokladen är supergod, jag upptäckte den förra helgen ;)

En enkel sjal jag brukar sticka är att börja med tre maskor öka en maska innanför den första maskan genom ett vridet omslag varje varv. Jag brukar sticka på stickor 6 (har jag för mig) och göra inslag med både stickor 4 och 15 för att få lite liv. Mycket enkel och snabb att sticka!

KLOCKARBARN sa...

Vilket fint hemlispaket du fått. Väldigt passande att du fick de tygerna. Kolla i Garnstudio på mönster. Där finns lätta och lite mer avancerade så det är väl bara att börja. Jag skulle sticka en liten provlapp först för att se hur färgerna i garnet bäst kommer fram (vanlig slätstickning eller rätstickning). Vissa metoder är sämre eller bättre och då får man ju väla mönster efter det.

Botilda sa...

Klockis, du är klok! Jag har ofta för bråttom och skippar provlapp. Men efter malören med regnbågsgarnet som hade väldigt mycket längre rapporter än förväntat och inte alls gjorde sig som pixiemössa, så kanske jag har lärt mej. Eller inte ;-)

Tror det blir en Birds eye av garnet. Eller en Carolinainspirerad variant med olika tjocklek på stickorna.

Jes sa...

Fint paket du fått, härligt garn och vilka praktiska tyger nu på vårkanten. Ska bli spännande att se vad som dycker upp här sen .)

Tina sa...

Fint paket du fått av din hemliga vän. Snygga tyger coh garnet är ju bara så snyggt. Chokladen är god;D det vet jag. Ha en bra helg
PS Tack för dina rara ord, det inspirerade till mer
Tina

Charleston sa...

Du har så mycket kul för dig o fina paket får du också! :-)

Botilda sa...

Det tycker jag med, Charleston. Och ikväll har jag hemlispysslat med saker som inte kan visas upp på ett bra tag ;-)