torsdag 7 februari 2008

Bussarong ”Trädgårdslandet”

Det här är en present till ett barn vars mamma kanske, kanske läser här. Men jag chansar och lägger ut den i alla fall. Jag hoppas att den kommer att passa – både till storlek och modell.

Skillnaden från förra bussarongen är att den här har kantband i halsringningen och knyt. Sen var jag nog snålare med sömsmån, för den här ser smalare ut.

Mönster: Gynthers blus i ”Sy till barnen” (storlek 2 år) var utgångspunkten
Tyg
: Påslakan från Små smulor, Hilco-mudd från Neanobelle och kantband från Tradera
Tips: Modet var kortare på alla sätt förr, jag förlänger ständigt liven i gamla mönster. Min mamma förklarade de korta skjortorna med att blöjorna var så dåliga och ofta läckte – och då ville man inte byta mer än byxorna.
Roligt: hoppas jag att det blir när Sprallins bebiskompis får presenten.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ja ha, är det därför alla mönster är så korta både på sydda plagg och på stickade plagg. Jag tycker ofta att stickade plagg är korta i rocken även på dagens mönster.

Din bussarong är fin. Vilket mysigt tyg det är.
//klockarbarn

madame k sa...

Åh vad fin! Underbart tyg. Jag har precis blivit gräsänka och det kliar i hela kroppen av sysug men jag vet inte riktigt var jag skall börja. Med en bussarong kanske. Blev i alla fall inspirerad!

josefinaste.wordpress.com sa...

Åå! Du, den där var underbart fin!!! (varför heter det bussarong?)

BONGI sa...

Så söt!! Vilket härligt tyg och modellen är ju jättefin!!

kilje sa...

Vilka fina saker och vilka härliga tyger!!

Hemlis sa...

Vad du är duktig att sy! Så många fina barnplagg!
Vi hörs snart.

Kilje sa...

Vilket fint tyg! Har haft något liknande på en kudde när jag var liten! Snygg modell också!

Botilda sa...

Tack alla! Jag gillar verkligen både tyget och modellen.

Tja, varför kallar jag det bussarong? Jag vet inte, men den ser ut som en lite mer modern version av de bussaronger vi hade i mitten av 1970-talet. Då hade man silkepolo under... Och jag inser att Sprallin lider brist på polotröjor. (Jag har ett gammalt klassfoto där minst hälften av oss har just bussaronger och polotröjor - ska se om jag kan lägga in det någon dag.)

Gekko sa...

Jag vill se klassbilden!! :-D

Bussarongen är ju jättesnygg!! Att du skall inspirera mig just när jag inte har tid att sy! Din mammas förklaring till de korta plaggen låter ju rimlig. Jag minns hur sur jag var de första gångerna jag sydde från Gynther och inte förlängde liven. Nu har jag lärt mig men det är alltid kul med en förklaring!

madame k sa...

jag vill också se klassfotot!

mimmi sa...

Ljuvlig!

Jes sa...

Jättefin tunika även denna, gillar verkligen tyget, har aldrig sytt med mudd i ärmarna när jag sytt det måste jag testa.

Maria sa...

Men så söt!