fredag 29 februari 2008

Köp som ger lyckokänsla!

Jag har blivit med overlock! Ingen rashäst som en del andra sybloggare pratar om, utan rakt upp och ner en enkel (hoppas jag) overlocksymaskin. Bernina 700 står det på kartongen, men först på söndag kväll kan jag packa upp den och se om det stämmer, för alldeles strax åker jag bort för helgen.

För några dagar sedan fick jag syboken som också dyker upp lite varstans i bloggarna. ”Børnetøj 0-3 år”. Den gör mej också lycklig. Så fin, så bra modeller, så bra beskrivningar oj, oj, oj...

Och så har jag en annan sak som jag väntar besked om och som kanske, kanske blir det roligaste projekt jag gjort på länge. Om det blir av får ni veta mer - det har med sömnad att göra.

12 kommentarer:

LizA sa...

Grattis till symaskinen och hoppas du blir nöjd. Snart kommer du vilja ha en coverlock;-)

Gulligan sa...

Grattis..jag har en likadan..har haft den i flera år och är hur nöjd som helst...

Jenny sa...

GRATTIS till nya leksaken - hur du kan åka bort över helgen är för mig en gåta *fniss*. Nej skämt åsido, jag hoppas du blir lika glad för din som jag blev för min för dryga månaden sedan...
Apropå boken så har jag hört så mycket bra om den nu så jag måste nästan investera i en jag också...

Lucia sa...

Grattis, livet blir så mycket enklare och roligare, nu kan du nog inte hålla dig borta en dag från symaskinen, jag sydde massor första veckorna, bara för att det var så kul!

www.syfroken.se sa...

Jag och mamma köpte en sådan för några veckor sedan. Den är hyfsat enkel som första maskin, men jag tycker faktiskt bättre om symaskinen.
Tycker det är jobbigt att byta färg på tråden och inställningarna. Jag får nog sätta mig en dag när jag har gott om tid och prova ordentligt.
Lycka till med maskinen!

Botilda sa...

Tack för gratulationer! Nu har jag hunnit provsy lite och vet att det var helt rätt att köpa en overlock. Det blir ju så fint, och går så fort. Jag är rätt övertygad om att Liza har rätt, snart vill jag ha en coverlock också.

Syfröken, jag fuskade när jag trädde maskinen och band ihop trådarna (klipp övertrådarna så att man inte drar dem genom nålsögonen först bara). Gick superlätt!

Så bra att vi är flera med likadana maskiner. Då vet jag att jag kan fråga om jag fastnar på nåt.

Tina sa...

Grattis till din nya maskin. Blir lite avis på dej, jag har ju ingen.
Lycka till
Kram

Anonym sa...

Grattis till ett bra köp! Den underlättar mycket i sömnaden. Jag fick min av KM i julklapp, han hade nog hört mig "sucka" en och annan gång över symaskinen och alla dåliga elastiska sömmar. Vi hörs snart!

bodil sa...

Nu blev jag så nyfiken på vem Anonym är!

Thea sa...

Grattis, grattis, grattis!!!!

KlaramedK sa...

Kul, det var alltså den du köpte!! =)

...låter spännande med ett hemligt syprojekt....tänk va nyfiken man kan bli ;=)

bodil sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.